Současná a bývalá partnerka francouzského prezidenta Françoise Hollanda. Vlevo

Současná a bývalá partnerka francouzského prezidenta Françoise Hollanda. Vlevo novinářka Valérie Trierweilerová, vpravo politička Ségolene Royalová, která kandidovala na prezidentku Francie v roce 2007 a prohrála s Nicolasem Sarkozym. | foto: Profimedia.cz

Partnerka francouzského prezidenta zmizela z webu Elysejského paláce

  • 17
Stránka věnovaná francouzské první dámě Valérii Trierweilerové zmizela z webových stránek Elysejského paláce. Média spekulují, že to souvisí s tím, že před volbami nepodpořila svou předchůdkyni, bývalou partnerku prezidenta Françoise Hollanda.

Trierweilerová minulý týden na Twitteru podpořila pro druhé kolo francouzských parlamentních voleb Oliviera Falorniho proti Ségolene Royalové.

Nedělní volby sice vyhrála Socialistická strana (PS), ale bývalá prezidentská kandidátka Royalová ve svém obvodě v La Rochelle podlehla odpadlíkovi od PS Olivieru Falornimu. Royalovou přitom podporoval prezident i celá PS.

Trierweilerová zpravodajskému serveru Le Lab řekla, že její stránka byla odstraněna už 6. června a že to se sporem kolem Royalové nesouvisí.

Hollande žil s Royalovou přes 30 let a mají spolu čtyři děti. Rozešli se v červnu 2007, měsíc po neúspěchu Royalové v prezidentských volbách. Od téhož roku žije Hollande s novinářkou Trierweilerovou. S ani jednou ženou se neoženil.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video