ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Archiv Radniční 2020

Francouzská policie rozehnala další večírek, bylo na něm přes sto lidí

  • 19
Policie v centru Paříže odhalila tajnou hostinu, které se účastnilo přes sto lidí. Ve Francii nyní platí přísné koronavirové restrikce, všichni návštěvníci tak dostali pokuty, majitel podniku skončil ve vazbě. Tamní policie se potýká s rostoucím počtem tajných hostin a večírků v metropoli.

S odvoláním na francouzskou policii o tom informoval zpravodajský server BBC News.

Policisté se do podniku v hlavním městě vydali v pátek večer poté, co si obyvatelé v okolí stěžovali na hluk. Zjistili, že se tam v rozporu se zdravotními opatřeními sešlo více než 110 lidí. Případ se stal jen několik dní poté, co francouzská policie začala vyšetřovat zprávy o údajném konání hostin a tajných večírků v metropoli.

Minulý týden soukromá televizní stanice M6 odvysílala nahrávku pořízenou skrytou kamerou, na níž si hosté ve dvou nóbl podnicích užívají kaviár, šampaňské a lanýže. V reakci na tuto zprávu nařídil francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin vyšetřování s tím, že podobná shromáždění porušující pravidla proti covidu, jsou „naprosto nepřijatelná“.

Užívali si kaviár, lanýže a šampaňské

Televizní stanice M6 ve své reportáži uvedla, že v případě porušení koronavirových nařízení hrozí rok ve vězení a pokuta až 15 tisíc eur (asi 390 tisíc korun) za ohrožení života jiných osob, a každému z hostů hrozí pokuta 135 eur za porušení zákazu nočního vycházení a 135 eur za to, že neměli ochrannou roušku.

Francouzští policisté na večírku tančili Makarenu, porušovali opatření

Narůstající počet případů nákazy ve Francii přiměl úřady zpřísnit koronavirová opatření; uzavřeny jsou všechny školy a obchody vyjma těch, které poskytují nezbytně nutné zboží. Od 19:00 do 6:00 platí zákaz vycházení.

Francie, která má bezmála 68 miliónů obyvatel, podle údajů Univerzity Jak vypadá norské papalášství. Premiérka přes zákaz pořádala oslavu Johnse Hopkinse dosud zaznamenala přes pět miliónů nakažených a více než 98 200 úmrtí.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video