Malý autista běhal kolem papeže. František vyzdvihl jeho nezřízenou svobodu

  • 53
Argentinský chlapec ve středu při generální audienci, pravidelném setkání papeže s věřícími, utekl své matce a vydal se za Svatým otcem. Podle informací agentury AFP si s ním šel hrát a tahal švýcarského gardistu za rukavici.

„Ten chlapec nemluví, je němý,“ řekl papež shromážděným poté, co se mu hošíkova matka omluvila a vysvětlila, že její syn je autista. „Ale dokáže komunikovat, projevit se,“ dodal papež.

„A navíc je svobodný. Nezřízeně, ale svobodný,“ řekl František. „Měli bychom se ptát, zda i my jsme před Bohem tak svobodní. Měli bychom být před Bohem tak svobodní, jako je dítě před svým otcem,“ navázal improvizovaně na nezvyklou situaci.

„Požádejme o milost, aby toto dítě mohlo mluvit,“ navrhl František a zhruba sedm tisíc věřících začalo tleskat.

„Je to Argentinec, neposlouchá,“ podotkl v žertu papež prefektovi papežského domu Georgi Gänsweinovi, který během audience seděl vedle něho. František tím narážel patrně na skutečnost, že on a chlapec jsou krajané.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video