Senior na vánočních trzích v německém Düsseldorfu najel do davu lidí. (22. listopadu 2022) | foto: ČTK

Senior najel na vánočních trzích v Düsseldorfu do lidí, zranil šest lidí

  • 30
Na nákupní třídě v německém Düsseldorfu se v úterý večer odehrála vážná nehoda, když čtyřiaosmdesátiletý řidič naboural několik aut a poté najel do davu lidí na vánočních trzích. Incident si vyžádal šest zraněných. Podle předběžných závěrů policie důchodce nejednal úmyslně.

Policie uvedla, že řidič černého SUV značky Mercedes ztratil těsně před šestou hodinou odpoledne kontrolu nad vozem. „Na konci bulváru Königsallee nejprve najel do řady zaparkovaných aut a elektrokoloběžek a poté srazil několik kolemjdoucích,“ konstatovala podle deníku Bild.

Při nehodě utrpělo zranění šest lidí. Dva z nich nyní leží v kritickém stavu v nemocnici. Podle vyšetřovatelů šlo s největší pravděpodobností o nehodu, nikoliv o úmyslné jednání s cílem někomu ublížit.

Proč senior havaroval zatím není jasné, podle Bildu ho mohla podráždit světla semaforů v kombinaci s mrholením. Čtyřiaosmdesátiletý řidič a jeho spolujezdec utrpěli lehčí zranění a oba byli po nehodě v šoku.

V Düsseldorfu se mělo v úterý večer uskutečnit slavnostní rozsvícení světel na vodní plochou známou jako Kö-Graben. Düsseldorfská radnice ale událost s ohledem na okolnosti přesunula na jiné datum.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video