Netopýr jižní se řadí mezi nejmenší druhy evropského kontinentu a žije v...

Netopýr jižní se řadí mezi nejmenší druhy evropského kontinentu a žije v blízkosti lidských staveb. Národní park České Švýcarsko se stal nejsevernějším místem výskytu tohoto druhu v zemi. | foto: Tomáš Bartonička

Pašerák převážel dodávku pečených netopýrů, zastavili ho v Německu

  • 26
Německá policie zadržela muže, který z Belgie převážel dodávku pečených netopýrů a jedné tuny nechlazených ryb. Zboží zabavila na příkaz veterinární správy, informovala ve středu agentura DPA s odvoláním na místní úřady.

Jednatřicetiletý řidič menšího nákladního vozu byl zadržen bez dokladu totožnosti a řidičského průkazu na základě chybějící registrace a pojištění vozidla. S mužem bylo zahájeno přestupkové řízení kvůli neoprávněnému vstupu do země a rovněž porušení zákona o hygieně potravin.

Loví pašeráky zvířat. Zátah na šéfa gangu byl jako z akčního filmu, líčí zoolog

Úřady nyní zkoumají, zda kvůli pečeným netopýrům neporušil také zákon o ochraně ohrožených druhů.

Obviněného v úterý předvedli před okresní soud v Cáchách, který rozhodl o jeho umístění do vazby a následném předání italským úřadům. Podle policie je muž občanem Pobřeží slonoviny.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video