Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Úplatky nemocnicím i skrývání doma. Někteří Ukrajinci se bojí odvodu do války

Někteří Ukrajinci platí vysoké částky nemocnicím, které jim za to vydají zprávu obsahující vážnou diagnózu, jiní se jednoduše skrývají doma, aby do války nenarukovali rovnou z ulice. Země je nyní nucena povolávat do zbraně i méně ochotné občany. Vojáci, kteří šli na frontu dobrovolně, to vidí jako vlastizradu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

On ten patriotismus a odhodlání padnout za vlast, ta víra v nějaký kolektivní ideál, není v jakékoli společnosti zdaleka tak rozšířena jak by se zdálo. Oni ti mrtví po (případně vyhrané) válce neobživnou, jejich rodinám je nikdo nevrátí a všechyn osobní a rodinné tragedie zůstanou. Nějaká hrdost na to, že můj příbuzný byl hrdina nikdy nepřeváží fakt, že tu už není. Paradoxně jako motiv pro boj (i když se to někomu líbí nebo ne) asi lépe fungují peníze než nějaká vlast. Takže tomu co teď probíhá se nelze moc divit a navíc to znamená, že pokud bude přibývat takto odchycených bojovníků - tak ta morálka vojska, kde doposud Ukrajina Rusko převyšovala, bude upadat.

0 0
možnosti
JR

Verbují tam vojáky jako ve filmu Bláznova kronika.

2 1
možnosti
MH

Sú nejaké šumy, že sa presúvajú obrovské počty obrnencov do Chersonu. Nemá dakto bližšie info? Či sa pokúsia prekročiť Dneper

0 1
možnosti
AJ

To máte těžké, takto. Ukrajinci na tu ofenzivu aktuálně nemají. Muže, techniku, zbraně, munici, air support. Snažili se správně - zaměstnat Rusaky v Rusku různými ataky a na UA bojůvkami na různých místech, aby jim roztříštili pozornost, i zacílení vojsk.

Každopádně, je úplně jedno, kam se Ukrajinci přemístí, dokud nepřekročili ani první obranné linie a dokud nemají s kým a čím cokoliv udělat.

Dostanou i ty F16. Přesně za rok, a - celých šest!!!! Dostanou i ty repasované Leo, celkem 30, dva!!! již mají. Dostanou i Taurus, možná, jednou. Jirka Jílek Vám tady denně tapetuje ty všechny skvělé zprávy, co kdo přislíbil. Ale do podzimu to reálně bude téměř nula, muži jsou buďto totálně vyčerpaní, nebo naprosto nezkušení, Volodya pění, že naborcici berou prachy, ale lidi nedodávají, co myslíte, že změní něčí přesun do Chersonu???? Kdo překročí Dněpr a pokud někdo, co jako dál?

Pokud nechcete v žádném případě číst žádné zprávy z ruské strany, bohatě Vám vystačí NYT, The Guardian, WaPost, Times, Forbes, tiskovky Pentagonu. Čtěte řádky i mezi nema. "Obrovské množství obrněnců směr Cherson a řeka" znamená opět nulový význam v probití obranných linií a mrtvé i raněné. Bohužel, a nic víc. Jako měsíce pozpátku, zatímco někteří si tady kreslí hvězdičky o "dobytí" prázdných vesnic, obranné linie Rusakum drží a Ukrajinci mají z ofenzivy nejvíc ztrát od počátku.

https://www.nytimes.com/2023/07/15/us/politics/ukraine-leopards-bradleys-counteroffensive.html

https://www.cnn.com/2023/06/08/politics/ukraine-forces-resistance/index.html

https://english.alarabiya.net/News/world/2023/07/17/Ukraine-lost-20-pct-of-military-equipment-weapons-in-counter-offensive-Report

https://www.washingtonpost.com/world/2023/03/13/ukraine-casualties-pessimism-ammunition-shortage/

Mně je strašně líto, jak je zde tolik "spravnackeho" klavesnicoveho válčení. Snad máte doma všichni mapy a zapichavate si u každé vesnice červený nebo černý špendlík a z toho činite závěry.Ofenziva je ale prolomení obrany a postup

4 2
možnosti

Pan Dobrovolný Petr mě překvapuje. Před hodinou mi napsal, že čučí v Břeclavi a slompe Dalešické nefiltrované. A že je mu do toho prd. A že tomu vlastně nerozumí. Být provozovatelem Dalešického pivovaru, tak (dle klasiky - Rozpuštěný a) vyhlásím: "Eskymáci (tedy novoMoskalové), kožešiny a ani mražené ryby (popř. zlaté ruble) neberem". Petře, Petře. Kontroluj si četnost svých příspěvků, nebo tě nechá Moskalstvo bez rublíků a budeš zase měnit jméno.

0 0
možnosti
PD

Jedu na kole na těžko Bečvu a Moravu. Čekal jsem až mi servírka donese další pivo

0 0
možnosti
JJ

J20i26ř76í 75J54í55l61e67k

15. 8. 2023 19:57

"Tato válka bude ztracena, je třeba se vrátit k vojenské jednotce na území Ruské federace a začít v naší zemi obnovovat pořádek, jako to udělal Prigožin", - major Tomov, velitel praporu 1822

4 1
možnosti
PD

Aspoň jednou napište svůj názor. Jaké jsou možnosti pro letošní rok, co se už nedá. Jaké ztrátya Ukrajina nsja armáda, jaké Ruská. Jaké náklady ... Atd...

2 3
možnosti
JJ

J70i30ř93í 90J17í43l48e68k

15. 8. 2023 19:49

Ruská centrální banka v úterý na mimořádném zasedání zvýšila úrokové sazby o 350 bazických bodů na 12 %, protože Moskva se snaží zastavit rychlé oslabování měny rublu země.

Velká část pracovních imigrantů v Rusku se chystá opustit zemi kvůli slabé měně. Práce v Rusku je v současnosti nerentabilní

-RosSMI

7 0
možnosti
PD

Ukrajina má pět praporů ženistů rozdělených do 200 brigád. Na začátku bylo v každé skupině 30 ženistů. Podle vyjádření vojáků z fronty je ale jejich skutečný počet mnohem nižší. Jedna skupina nasazená v nedávno osvobozeném Staromajorském má ve skutečnosti pouze 13 mužů, z nichž jen pět bylo aktivních, ostatní byli zranění. Dva příslušníci přišli při explozích min za posledních 14 dní o končetiny.

Miny způsobují mnoho zranění, přiznal náčelník nemocnice Dnipru Serhyj Ryženkov. Uvedl, že denně přijímají 50 až 100 zraněných a miny jsou druhým nejčastějším důvodem zranění po dělostřelecké palbě.

2 4
možnosti
JJ
JJ

J21i76ř78í 35J49í94l81e84k

15. 8. 2023 19:23

V ukrajinské armádě slouží přes 50 000 žen, 5 000 je přímo na frontě

1 3
možnosti
JJ

J47i22ř22í 98J27í73l57e97k

15. 8. 2023 19:35

Švédsko oznámilo vojenskou pomoc Ukrajině se zaměřením na munici a náhradní díly. Švédsko také prodá rakety vzduch-vzduch RB-99 AMRAAM (AIM-120 ve švédské licenci) do USA, které je darují Ukrajině.

2 1
možnosti
PK

P65e61t28r 80K61a34v54a32n

15. 8. 2023 18:46

"Potkal jsem muže, který mi řekl, že ho sebrali přímo na ulici a do týdne jeho jednotka začala útočit na vesnici poblíž Bachmutu."

- tak tohle mi zní jak z ruské propagandy. Tohle je to, co masivně provádějí Rusové už dlouho, a ze všeho co dělají s oblibou viní protivníka, aby nevypadali tak špatně. Je to Rusko, kdo posílá na frontu vojáky s cílem nechat se zatsřelit, a tím odhalit nepřátelské pozice ... protože pořád mají sovětskou "nas mnogo" mentalitu.

Z hlediska Ukrajiny mi to nedává smysl. Ukrajinci naopak dobře vědí že jich tak mnogo není, a od začátku se snaží o maximální efektivitu. A je úplně zjevné že voják, co se za týden dostane na frontu, efektivní být nemůže. Ukrajinci musí velmi dobře vědět, že když toho mobilizovaného místo na frontu pošlou na pár měsíců na cvičák, tak se jim to potom v efektivitě vrátí. Tak proč by ty lidi na frontu posílali? Aby vyplýtvali potenciál, a za rok neměli už vůbec koho brát?

6 3
možnosti

Tímto chci vzkázat našim flastencům a chcimírům. Ano. Máte pravdu. A nyní je ten správný okamžik. Ruská federace Vás volá. Nyní máte konečně příležitost ukončit tu válku a odfašizovat Ukrajinu. Tak šup, šup do bojových jednotek Ruské federace. Oni totiž Moskalové jsou na tom stejně jako Ukrajina. A každá ruka, která dovede udržet zbraň bude na tu poslední bitvu dobrá. No, a my ostatní, kteří jsme ještě nepochopili tu slast být pod Moskalskou knutou, budeme mít chvíli klid.

4 6
možnosti
GK

a ta pises z ukrajinsky fronty nebo z klimatizovanyho opbyvaku?

10 6
možnosti
  • Nejčtenější

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Publikace Nerudové jsou ostuda. Zesměšňuje všechny vědce, míní europoslanec

9. května 2024  12:08

Ekonomka a kandidátka do Evropského parlamentu za hnutí STAN Danuše Nerudová publikováním do...

V systému DiPSy jsou výsledky přijímacích zkoušek, školy je zveřejní během dne

15. května 2024  7:16

V systému DiPSy jsou k dispozici výsledky přijímacích zkoušek na střední školy. Uchazeči si...

Guvernérka urazila kmenové náčelníky. Siouxové jí zakázali vstup na pětinu státu

15. května 2024  6:56

Guvernérka amerického státu Jižní Dakota Kristi Noemová má aktuálně zakázaný vstup skoro na pětinu...

Pláničkova metoda v praxi. Turecký farmář pouští slepicím Mozarta, nesou víc vajec

15. května 2024  6:35

Po vzoru legendární české komedie Slunce, seno, jahody, v níž muzikou zvyšoval dojivost krav...

Bidenova administrativa má nový balík zbraní pro Izrael, vyjde na miliardu dolarů

15. května 2024  6:22

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena pokročila v přípravách balíku zbraní a munice pro...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...