VIDEO: Brutální vražda v Moskvě kvůli Ukrajině. Muž naplnil oběť montážní pěnou

  • 82
Moskevští vyšetřovatelé z Hlavního vyšetřovacího oddělení poslali do vazby muže, který zavraždil kamaráda montážní pěnou. 41letý síťový administrátor ho nejprve zbil a poté mu nastříkal do úst a řitního otvoru montážní pěnu. K činu došlo kvůli neshodě v názoru na válku na Ukrajině.

V Taganském rajónu východně od centra moskevské metropole navštívil ve večerních hodinách Alexeje Smirnova v práci jeho kamarád. Celou noc 9. dubna muži popíjeli alkohol ve sklepě nábytkářské firmy. V ranních hodinách se rozhovor stočil k válce na Ukrajině a mezi muži začala hádka, která přerostla v potyčku. Nakonec Smirnov popadl pěnu a nastříkal ji do krku a řitního otvoru jednatřicetiletého muže. Ten na místě zemřel, uvádí ukrajinský Telegraf.

Srazilo ho auto, do týdne ruský básník a odpůrce režimu Rubinštejn zemřel

Večer před vraždou zavolal své ženě, že si dá pivo a přijde domů, ale už se nevrátil. Ráno se jí přiznal, že zabil člověka a dlouho se neukáže. Žena mu nevěřila a myslela si, že je pod vlivem alkoholu a vymýšlí si.

Policie zahájila trestní řízení za spáchání vraždy. Ale podle ukrajinského spisovatele Andreje Plachonina bude další vývoj záviset na tom, zda vrah podporuje Putinovu válku, nebo ne.

„Jeho možné propuštění závisí na tom, zda je podporovatelem Putinovy války. Například vrah básníka Leva Rubinsteina byl dnes propuštěn u moskevského soudu (byl mu udělen rok a půl podmíněně),“ napsal spisovatel na sociální síti.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video