Na americkém letišti na Long Islandu nastupoval do letadla mladík, který měl v kufru podezřelé věci. Ilustrační foto

Na americkém letišti na Long Islandu nastupoval do letadla mladík, který měl v kufru podezřelé věci. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Mladík nastupoval v Americe do letadla s náloží, prý omylem

  • 14
Dvacetiletý mladík se včera pokusil na americkém letišti Long Island nastoupit do letadla s náloží, nožem, rachejtlemi a podezřelou elektronikou. Zastavila ho bezpečnostní kontrola. Při výslechu popřel, že by chtěl zařízení použít v letadle, a tvrdil, že měl věci v zavazadle omylem.

Steven Nobles se chtěl dostat na palubu letadla do Las Vegas, uvádí agentura AP. Obsah jeho zavazadla odhalila obsluha rentgenu. Z terminálu letiště muselo být evakuováno zhruba pět set cestujících.

Dvacetiletý muž později policii řekl, že si nálož vyrobil z kovové trubky, rozbušky a střelného prachu. Jeho záměrem bylo "nadělat hodně kouře, záblesk světla a možná i velkou ránu".

Soud, před který se dostavil v černém tričku s obrázkem samopalu a lebek zářících ve tmě, ho odmítl propustit na kauci.

"Jeho činy jsou bizarní. V této chvíli bych se necítila dobře, kdybych doporučila propuštění na kauci," řekla A. Kathleen Tomlinsonová z regionálního soudu z Central Islip v New Yorku.

Pokud bude Nobles shledán vinným, hrozí mu až 20 let vězení.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video