Tady se Rusům líbí. Palm Jumeirah, umělý poloostrov ve tvaru palmy, si Rusové oblíbili a často tam kupují byty a domy. | foto: ČTK

Z Karlových Varů do Dubaje. Bohatí Rusové našli v Emirátech nový ráj

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Nejsou tu rozsáhlé lesy, ale nekonečné pouště. A také tu není léčivá minerální voda, ale zase je tu moře. Jinak se pro Rusy tak moc nezměnilo. Nevýhodou sice je, že na rozdíl od Karlových Varů je tu teď v létě padesát nad nulou, ale co by jeden nepřekousl, když tu neplatí daně. Po invazi na Ukrajinu našli bohatí Rusové nový ráj – Spojené arabské emiráty.

Stačí investovat do nemovitosti nebo do firmy a rezidenční vízum je v kapse.

Český podnikatel Petr žije v Dubaji již pátým rokem. Když za svým byznysem nakrátko přijel do Tel Avivu, s nadsázkou vtipkuji, že po podpisu mírových dohod žije v Dubaji více Izraelců než Arabů. Dubaj s levnějším bydlením i cenami, a navíc luxusem, se pro mnohé Izraelce stal lákavým místem k životu. Pan Petr mě ale vyvádí z omylu: „Už to není tak jednoduché. Ceny rostou kvůli Rusům.“

Jen letos jí průzkum firmy Henley & Partners, která se specializuje na investiční migraci, předpovídá příliv okolo čtyř tisíc milionářů.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video