Diskuze

Smrdí to tu! Smog a prach vyhání lidi z italské metropole peněz a módy

Milán je italským hlavním městem financí a módy. A v poslední době také zápachu, vysokého znečištění a zdravotních rizik. Úroveň jemných prachových částic a dalších znečišťujících látek v Miláně patří k nejvyšším v Evropě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

hm to je zajímavé...já tedy žiju asi 15 km od Milano - ale celá oblast od Milana na sever až k Alpám je prakticky jedno město - a rozhodně se nedusím. oproti Praze nebo ČR vůbec se tu práší nesrovnatelně méně, vzduch se také nedá srovnávat přitom provoz je tu několikanásobně větší, netopí se uhlím, nepotkáte tu 20 let staré diesely co nikdy neviděly servis atd atd.

o nějakém zákazu jízdy jsem nikdy neslyšel, pokud tím autor nemyslel zákaz vjezdu starých aut s euro 0,1,2 ale to už tu platí skoro deset let (není to tak úplně zákaz, můžete si i s takovým autem zažádat na comune o povolení vjezdu, ale krvavě se to platí)

jinak naměřené hodnoty u podobných měření závisí z devadesáti procent na tom kde se měří.

1 4
možnosti
JP

Podle měření Copernicus tam je v tuto chvíli 3x vyšší znečištění PM 2.5 než v Ostravě a co se týká Evropy, je to tam na max.

9 0
možnosti
JS

J33a16n 32S65t22o94d39o56l44a

20. 2. 2024 22:06

V Miláně jsem před více než rokem týden jezdil na kole. Smog mi nepřišel nijak zásadně horší než v jakémkoli velkém městě. Ale smrdí to tam. Nepořádek a odpadky na ulici vytvářejí typický odér italských měst. Proti Americe je to ale ještě voňavé. Tam je to tím, že do odpadků házejí kvanta tekutin, které pak z popelářských vozů vytékají na ulici. Takže jo, Milán smrdí, ale žádné větší italské město na tom není lépe.

0 0
možnosti
DK

Nás učili, že je to Pádská nížina... A ono je to pouhé údolí, že google.

1 0
možnosti