VIDEO: Gang ozbrojený mačetami vtrhl do Hyde Parku, sekali do teenagera

  • 460
Útoky noži jsou ve Velké Británii na denním pořádku. V minulém týdnu se v londýnském Hyde Parku odehrál však „šokující a nepřijatelný“ útok gangu ozbrojeného mačetami, který vyústil v posekání jejich oběti. Sedmnáctiletý teenager nicméně není v ohrožení života.

Na záběrech, které začaly kolovat po sociálních sítích, skupina s mačetami za bílého dne pronásleduje mladého muže. Ten následně uklouzne na trávě a padá na zem, načež do něj útočníci kopou a bodají. 

Do záběrů se ozývají výkřiky vyděšených lidí, které na návštěvu londýnského Hyde Parku nalákalo slunné počasí. Policie uvedla, že zranění teenagera naštěstí nebyla život ohrožující.

Další videozáznamy ukazují následky útoku, kdy je zraněný chlapec obklopen zdravotníky a velkým davem přihlížejících.

„Násilné události, ke kterým došlo včera v Hyde Parku, byly naprosto otřesné. Policie má mou plnou podporu při zadržení osob stojících za tímto zbabělým útokem,“ uvedl starosta Londýna Sadiq Khan.

Khan zároveň vyzval všechny svědky, aby kontaktovali policii a pomohli tak dopadení útočníků. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video