Trump podepsal opatření proti koronaviru, testy budou pro zaměstnance zdarma

  • 94
Americký prezident ve středu podepsal balíček opatření pro boj s novým typem koronaviru v hodnotě kolem 100 miliard dolarů (asi 2,5 bilionu korun). Informoval o tom Bílý dům. Spojené státy tak nově zajistí bezplatné testování na koronavirus pro všechny zaměstnance zasažené nákazou nebo potravinovou pomoc.

Dříve ve středu balíček drtivou většinou schválil americký Senát, minulý týden prošel Sněmovnou reprezentantů.

Epidemie koronaviru

Zaměstnanci budou mít nárok až na dva týdny dovolené v případě, že se u nich potvrdí nákaza koronavirem, nebo se s ní budou léčit. Nárok na ni bude mít i ten, komu lékař nebo úřady nařídí karanténu.

Ve Spojených státech se koronavirem zatím nakazilo více než 8 500 lidí a mezi středeční šestou hodinou ranní a šestou hodinou večerní přibylo 2 300 potvrzených případů. Podle internetových stránek televize CNN se to očekávalo, neboť dostupných je nyní více testů.

Trumpova administrativa zároveň připravuje velký soubor opatření na podporu americké ekonomiky v hodnotě až bilionu dolarů.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video