Thabo Bester (vpravo) | foto: Getty Images

Facebookový znásilňovač při útěku z vězení fingoval smrt, chytili ho v Tanzanii

  • 0
Vrah a násilník, který loni utekl z vězení v Jihoafrické republice poté, co předstíral svou smrt, byl dopaden. Thabo Bestera spolu s přítelkyní zatkla policie v Tanzanii. Na svobodě byl jeden rok.

O Besterově dopadení informovala v neděli britská stanice BBC.

Loni v květnu se objevily zprávy, že byl nalezen mrtvý ve své cele poté, co se podle všeho sám zapálil. Jihoafrická média nicméně později začala Besterovu smrt zpochybňovat.

Letos v březnu zahájila policie nové vyšetřování vraždy, když se ukázalo, že mrtvým v cele nebyl Bester, ale někdo jiný, kdo zemřel v důsledku rány do hlavy. Ihned bylo vyhlášeno pátrání.

Po uprchlém vězni zůstalo v cele ohořelé tělo, videem napálil celebrity

Bester je známý jako „facebookový znásilňovač“, protože si své oběti hledal právě na sociální síti. Za znásilnění a vraždu své přítelkyně, modelky jménem Nomfundo Tyhuluová, byl odsouzen v roce 2012. O rok dříve byl shledán vinným i ze znásilnění a oloupení dalších dvou žen.

Každý čtvrtý Jihoafričan alespoň jednou v životě znásilnil ženu

Besterův loňský útěk z vězení vyvolal v Jihoafrické republice vlnu pobouření. Země se potýká dlouhodobě s problémem sexuálního násilí.

Z napomáhání Besterovi při útěku byli později obviněni i zaměstnanci Brity vlastněné bezpečnostní firmy G4S, která provozuje věznici ve městě Bloemfontein. V souvislosti s incidentem byli propuštěni tři lidé.

,

Video