Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Střídání stráží v USA: Mám pocit, že jsme v nějakém komunismu, říká obyvatelka

Obyvatelé Spojených států ani těsně před inaugurací nového prezidenta Joe Bidena nemohou najít společnou řeč. Příznivci nově zvolené hlavy státu posílají Donalda Trumpa do vězení, zatímco „Trumpovci“ současný stav přirovnávají ke komunismu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

už si toho lidi začínali všímat?

0 0
možnosti

Taky nám mohli sdělit zda paní republikánka někdy pracovala a co (ne)vystudovala. Aby bylo zřejmo zda vůbec ví o čem mluví.;-D

0 2
možnosti

No to co se u vas deje, U.S. soudruzi, uz zacina byt horsi nez ta nase totalita pred 1989...

1 0
možnosti

Zatím to není horší než v bruselské unii.

0 0
možnosti

Očekávám emigraci Olgy Blechové-Matuškové, jeho skalní fanynky!! Rv ;-D

0 6
možnosti

Doníček má na svých rukou krev pěti mrtvých lidí!! Vypadá to, že ten impeachment bude úspěšný!! R^ :-)

1 5
možnosti

V USA žádný komunismus nikdy nebyl, a nikdy ani nehrozil. Dnes komunismem straší jenom ti, kteří nevědí, co to je. Ohánějí se marxismem nebo neomarxismem (ten je víc in), ale nemají tušení, co ta slova znamenají. Prázdné hlavy, do kterých někdo bůhvíco nahustil. Zeptáš se jich, kdo byl Marx a o čem je jeho filozofie, upřou na tebe telecí pohled, a nevypadne z nich ani bú.

-

Před 70 lety strašil Američany komunismem jistý senátor McCarthy, hanba Ameriky. Na neexistující komunisty rozpoutal pěknou štvanici. Fízlování, udávání, procesy, vyhazovy, věznění, ztráta existence. Na jeho agresivní "patriotické" lži tehdy naletěla velká část Američanů. Naletěli proto, že o komunismu neměli ani ponětí, a snadno tak uvěřili primitivní nalejvárně.

-

Podobný druh lidí dnes v Americe věří v podobné bláboly. Biden komunista nebo Biden ďábel, všechno jedno - záleží jen na nátuře nevzdělaného věřícího ignoranta.

Trump zkouší totéž, co kdysi McCarthy. Tentokrát ovšem bez valné odezvy: těch nemyslících a manipulovatelných Američanů je dnes mnohem méně než v naivních dobách 50. let. Tenhle národ už na hloupý špek neskočí.

-

Stojí za zmínku, že v letech 1973 - 1986 byl Trumpovým právním zástupcem, mentorem a důvěrníkem prominentní advokát a demokratický senátor Ray Cohn, jehož odporný mravní profil možná znáte z filmu Andělé v Americe, kde je jednou z hlavních postav. McCartneyův kumpán. Hlavní žalobce v procesu s Juliem a Ethel Rosenbergovými - manželi, kteří vyzradili Rusům tajemství výroby atomové bomby. Vymohl pro ně trest smrti, po němž tehdy protestoval celý civilizovaný svět.

Roy Cohn byl skrytý homosexuál. Ve jménu nedotknutelných amerických hodnot pronásledoval po komunistech i homosexuály, a ničil jim životy. V roce 1986 ho potkal osud v podobě AIDS. Zemřel velice bolestivým, ohavným a spravedlivým způsobem. Pár dní před smrtí ho navíc vyloučili z advokátní komory pro defraudaci: donutil umírajícího klienta, aby mu v poslední vůli odkázal velké peníze. - Trumpův kumpán. :-)))

2 9
možnosti

Nikde komunismus nikdy nebyl, protože komunismus je idealistická myšlenka a utopie. Společnost se pokaždé "pokazí" ještě předtím, než se ke komunismu byť jenom přiblíží. A pak nastane nějaká forma superkrize, třeba válka.

A to reálně hrozí. Jakmile se lidé naučí na to, že "no pain, no gain" a že se o ně vždycky někdo postará, už se pohybujeme tou cestou. Lidé už teď věří, že je Biden zachrání od splácení dluhů a jejich finančních povinností, tak proč by se měli snažit sami za sebe?

Jediným východiskem je postarat se, aby byla práce. Pokud není sama od sebe, pak může zakročit stát a práci vytvořit. Věděl to už i Karel IV. se svou Hladovou zdí.

10 0
možnosti

A to je začátek, to nejlepší teprve přijde... Jakmile si jedna část společnosti násilně a pomocí volebního podvodu usurpuje status nedotknutelnosti, vede to jen k zesílení vnitřní tenze uvnitř téže společnosti. To je nevyhnutelná matematika, kterou sociální inženýři, kterých je i zde mezi diskutujícími mnoho, nechtějí vidět. Jsou zaslepeni ideologií, která ale slouží pouze jim a ospravedlnění jejich vidění světa. Historicky nový status quo formovaly následně krvavé konflikty. Pokud se mu podaří tentokráte vyhnout, dopady dovnitř americké společnosti budou dalekosáhlé, daleko větší než si dnes sociální inženýři jsou ochotni připustit. Je to jako doma. Když již tenze mezi dvěma částmi rodiny dosáhne stavu, že už není možné udržení status quo (aby to fungovalo "jako dosud"), dojde ke konfliktu s cílem zformovat nový a nebo domácnost jedna část opustí. Jinak to dopadnou nemůže. Sociální inženýři si bohužel myslí opak a tiše doufají v to, že nevyhovující část přes noc názorově konvertuje a nebo v tichosti zmizí. Nestane se ale ani to, ani to druhé.

8 1
možnosti

Jsem přesvědčen, že za pár měsíců po Trumpovi neštěkne ani pes. Nezůstalo po něm nic, co by Americe a světu stálo za připomínání. Ty vaše "dopady uvnitř americké společnosti" nemají žádné racionální opodstatnění. Americká společnost tuhle efemérní zamindrákovanou karikaturu amerického prezidenta přežije bez úhony.

Mohu se ve svém úsudku samozřejmě mýlit - ale je to extrémně nepravděpodobné. ;-)

1 4
možnosti

Nastupující establishment sice hovoří o sjednocení a však zároveň mi jeho výroky připomínají

"teď to vezmeme po našem, po bolševicku"

8 1
možnosti

Uměl byste ukázat, který výrok máte konkrétně na mysli, a jak jste přišel zrovna na to "po našem, po bolševicku"? On je snad v novém establishmentu USA nějaký bolševik? Podle čeho se to pozná?! :-P

1 2
možnosti

Je hrozně legrační, jak místní redaktor vykresluje Trumpovi příznivce jednoho z vyšší třídy a druhého jako spokojeného důchodce. Oproti tomu, příznivci J.Bidena jsou jeden dlužník a druhý radikál ;-D;-D;-D;-D;-D. Skutečně dokázal Trump to co nikdo v historii před ním a to, že málem svým neuváženým postupem a přiléváním oleje do ohně přivedl USA na hranu ústavního puče. Škoda, že se náš národ nepoučil a zvolil 2x po sobě výpitku, senilního pána a z Pražského hrudu udělal jeden velký popelník.

4 5
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Kdo nejlíp vříská? Soutěž v imitaci racků vyhrál malý chlapec

26. dubna 2024  20:36

Devítiletý Cooper Wallace z britského Chesterfieldu v neděli vyhrál čtvrté mistrovství Evropy v...

Ukrajinci se snaží před bojem utéct do Rumunska, v řece mnozí najdou smrt

26. dubna 2024  20:26

Tisíce Ukrajinců se od počátku ruské invaze pokusily překonat řeku Tisu na hranici s Rumunskem ve...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.