VIDEO: Auto během nelegálního závodu vjelo do lidí, dva jsou ve vážném stavu

  • 15
Dvaatřicetiletý řidič vjel v pátek při nepovoleném automobilovém závodě v ulicích francouzského Bordeaux do davu přihlížejících diváků. Šest lidí je zraněných, z toho dva jsou ve vážném stavu. Mladý řidič nyní čelí obvinění kvůli těžkému ublížení na zdraví.

Nehoda se stala v pátek necelou hodinu před půlnocí, oznámila s odvoláním na záchranáře a úřady agentura AFP. Po sociálních sítích se mezitím rozšířilo video z incidentu.

„Řidič během honičky ztratil v zatáčce nad vozidlem kontrolu, opustil vozovku a narazil do diváků na chodníku,“ uvedla policie. Zranění jsou ve věku od 17 do 26 let.

Účet za hrozivou nehodu ferrari: modřiny, vraky za miliony a sto eur pokuty

Nejhůře jsou na tom podle serveru Francebleu mladík a dívka, oba ve věku 18 let, kteří utrpěli zranění nohou a kyčlí a jsou v ohrožení života. Prokuratura zahájila vyšetřování případu kvůli těžkému ublížení na zdraví.

Řidič se pokusil z místa činu zmizet, svědci se za ním ale vydali a v sousední obci Bassens mu zablokovali cestu. Policie zadržela řidiče spolu se třemi spolucestujícími. Tyto osoby zůstávají ve vazbě.

,
Témata: Bordeaux

Video