Americký prezident Donald Trump na tiskové konferenci v Bílém domě (20....

Americký prezident Donald Trump na tiskové konferenci v Bílém domě (20. listopadu 2020) | foto: Reuters

Další kniha o Trumpovi. Woodward se zaměří na střídání stráží v Bílém domě

  • 41
Uznávaný americký novinář Bob Woodward píše další knihu o prezidentovi Donaldu Trumpovi. Tentokrát se zaměří na konec jeho vlády a nástup zvoleného prezidenta Joea Bidena. Datum vydání ani název publikace zatím nejsou známé.

Wooodward, který je považován za veterána americké investigativní žurnalistiky, knihu píše ve spolupráci se svým kolegou z listu The Washington Post (WP) Robertem Costou, informovala agentura AP.

Trump je tvrdohlavý s inteligencí školáka, píše známý reportér v knize

Půjde o Woodwardovu jednadvacátou knihu a stejně jako ty předešlé ji vydá nakladatelství Simon&Schuster. Ačkoliv zatím není jasné, kdy se kniha objeví na pultech knihkupectví, podle severu Axios si autoři hodlají pospíšit.

V roce 1976 Woodward se svým tehdejším kolegou z WP Carlem Bernsteinem napsal bestseller Poslední dny (The Final Days) věnovaný závěrečným měsícům vlády prezidenta Richarda Nixona. Oba se předtím zasloužili o rozkrytí aféry Watergate, která vedla k Nixonově rezignaci.

Wodward o Trumpovi už dva bestsellery napsal. Jeden titul má název Strach: Trump v Bílém domě (Fear: Trump in The White House) a druhou knihu autor nazval Rage (Vztek). Woodward a Costa ovem nyní budou čelit konkurenci dalších reportérů WP. 

Nakladatelství Penguin Press v úterý oznámilo, že Philip Rucker a Carol Leonnigová, autoři knihy Velmi vyrovnaný génius (A Very Stable Genius), jejíž název odkazuje na Trumpův popis sebe samotného, také píší knihu. 

Tu věnují poslednímu roku Trumpova úřadování a jeho prohře ve volebním klání s Bidenem. Dílo zatím nemá název a není stanoveno ani datum jeho vydání.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video