Policie pracuje na místě nehody v anglickém městě Leeds, při které zemřelo pět lidí včetně tří dětí (26. listopadu 2017) | foto: AP

Při nehodě v Anglii zemřelo pět lidí, kradený vůz zřejmě řídil patnáctiletý

  • 36
Pět lidí včetně tří dětí zahynulo v sobotu ve městě Leeds na severu Anglie při vážné dopravní nehodě, při níž osobní vůz narazil do stromu. Policie na místě zadržela dva chlapce ve věku patnácti let, které podezřívá ze zavinění smrti v důsledku nebezpečného řízení.

Nejmladší obětí je dvanáctietý chlapec, informoval server BBC s odvoláním na místní policii. Dále dva patnáctiletí chlapci a dva muži ve věku 24 a 28 let. Dva lidé zemřeli bezprostředně po nárazu, další tři podlehli zraněním po převozu do nemocnice.

Záchranáři obdrželi zprávu o nehodě v sobotu před desátou hodinou večer místního času. Na místě nalezli vůz Renault Clio, zůstal po nárazu zabořený do stromu. Podle deníku Guardian byl vůz předtím ukraden.

Policie na místě zadržela dva patnáctileté chlapce, které podezírá, že nebezpečnou jízdou zavinili smrt pěti lidí.

Policie přitom nejprve oznámila, že všech sedm lidí cestovalo v jednom automobilu, později však vyjádření změnila. „V tuto chvíli není možné potvrdit, zda byli všichni v jednom autě, či zda někteří z obětí byli chodci,“ dodal zástupce.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video