Anglický pár se na svatbu převlékl za Shreka a Fionu. | foto: Profimedia.cz

V Británii si vzal skutečný Shrek Fionu, nechyběl ani Perníček

  • 11
Pár z anglického Kingswinfordu svůj osmiletý vztah stvrdil svatbou ve stylu svých oblíbených animovaných postaviček. A svatební hosté je v tom nenechali.

Čtyřiačtyřicetiletá Amanda a o pět let mladší Nathan Gibbsovi si na svatbu nesháněli bílé šaty a oblek, ale spoustu zelené barvy. Rozhodli se převléct za pohádkové postavy Shreka a princezny Fiony a vyzvali své hosty, aby přišli na svatbu také v kostýmech. Takže se na ně přišel podívat Perníček, ale třeba i Sněhurka, Mickey Mouse nebo pirát Jack Sparrow.

Pohádková svatba ale nebyla pouhým rozmarem fanoušků animovaného filmu. Místo svatebních darů si přáli peníze, které potom vložili na charitu, konkrétně je dali na výzkum léčby rakoviny, protože několik jejich přátel onemocnělo zákeřnou nemocí.

"Mé sestře diagnostikovali rakovinu prsu, byl jsem z toho v šoku. Chtěli jsme udělat něco, co vzbudí pozornost a povzbudí lidi, aby šli na vyšetření," řekl Gibbs deníku Daily Mail.

Vždycky si s přítelkyní přáli pohádkovou svatbu a vzhledem k jejich vizáži byl prý Shrek s Fionou jasnou volbou. To, co vzniklo jako žert, nakonec před Vánoci uskutečnili a byli rádi, že je v tom kamarádi nenechali.