Princ Frederik vyměnil modelku za právničku

Nejdřív se tvrdilo, že je to nesmysl. Zástěrka, jíž chtěl dánský korunní princ Frederik jen maskovat přetrvávající vztah k modelce Katje Storkholmové, která byla pro královský dvůr nepřijatelná kvůli pózování ve spodním prádle. Jeho tajné a četné návštěvy Austrálie měly podle znalců poměrů na královském dvoře toliko odvést pozornost od následníkových skutečných citů.
V minulých dnech se však ukázalo, že se Frederik skutečně zamiloval až po uši. A to do Mary Donaldsonové, kterou poznal před necelými dvěma roky při olympijských hrách v Sydney. Jde o nejmladší ze tří dětí univerzitního profesora matematiky, jejíž matka zemřela, když byla Mary pouhá tři léta.

Frederika (i jeho o rok mladšího bratra, šťastně ženatého prince Joachima) si dívka získala především spontánností a smyslem pro humor. Nemluvě o dlouhých nohách a tmavých vlasech, pro něž dánský následník trůnu odjakživa horuje.

Nejžhavější objekt Frederikovy náklonnosti ostatně není žádná nula. Mary totiž vystudovala práva a ve svém oboru si vede víc než zdatně.

Perspektivní nevěstu si už obhlédli i její budoucí tchán a tchyně na jihofrancouzském zámku Caix. Dánská královna Margrethe, ani její muž, princ Henrik, neměli proti nejnovější známosti svého provorozeného syna žádné námitky. Že by se už konečně i v Hamletově království rozezněly svatební zvony, které na další léta zajistí zcela legitimní pokračování dynastické linie?