Chasten Buttigieg a Pete Buttigieg a jejich děti Penelope Rose a Joseph August...

Chasten Buttigieg a Pete Buttigieg a jejich děti Penelope Rose a Joseph August (4. září 2021) | foto: Reuters

Americký ministr dopravy se pochlubil dětmi. S manželem mají kluka a holku

  • 519
Americký ministr dopravy Pete Buttigieg na Twitteru zveřejnil fotku svého manžela Chastena a jejich dvou dětí. O tom, že se stali rodiči, manželé informovali minulý měsíc. Buttigieg je prvním ministrem americké vlády, který se otevřeně hlásí k homosexuální orientaci.

„S radostí vítáme Penelope Rose a Josepha Augusta Buttigiegovy do naší rodiny,“ napsal ministr na svém twitterovém účtu k fotografii, na níž s manželem sedí na nemocniční posteli. Oba drží v náručí miminko zavinuté do dečky. Další informace o dětech Buttigieg nezveřejnil.

Agentura Reuters píše, že Chasten v červenci řekl, že se s manželem už nějaký čas snaží o adopci dítěte.

Buttigieg loni na jaře během prezidentské kampaně platil za vycházející hvězdu Demokratické strany. Svoje úsilí o stranickou nominaci na prezidentského kandidáta ovšem vzdal a podpořil současného šéfa Bílého domu Joea Bidena. 

Chasten Buttigieg a Pete Buttigieg (Nashua, 11. února 2020)

Devětatřicetiletý Buttigieg, veterán války v Afghánistánu, byl v letech 2012 až 2020 starostou města South Bend ve státu Indiana a někteří ho do nynějška oslovují „starosta Pete“.

Když Buttigiege letos v zimě americký Senát potvrdil ve funkci ministra dopravy, oslavovali ho jeho stoupenci za to, že se mu podařilo překonat bariéru, která po staletí bránila v politické kariéře členům LGBT komunity ve Spojených státech.

Resort dopravy běžně v americké vládě nepatří k těm nejprestižnějším, za Bidenovy administrativy ovšem jeho význam vzhledem k plánovaným obrovským investicím do infrastruktury výrazně vzrostl.

2. března 2020

,