Camilla: Charles není homosexuál

  • 6
Do skandálu, který otřásá Velkou Británií, neboť následník trůnu princ Charles čelí tvrzení, že měl před lety sex se svým poradcem Michaelem Fawcettem, zasáhla Charlesova blízká přítelkyně Camilla Parker-Bowlesová. Z rozdmýchávání skandálu obvinila ctitele tragicky zahynulé princezny Diany a prohlásila, že "její princ by tak hluboko nikdy neklesl", uvedl list The People.

Obvinění zveřejnil italský list Corriere della Sera a po něm australský list Sydney Morning Herald.

Verze zveřejněná listem se opírá o výpověď, již svého času na kazetu nahrál George Smith, bývalý královský sluha, a záznam předal princezně Dianě.

Z Dianina vlastnictví se měla nahrávka údajně dostat do vlastnictví jejího komorníka Paula Burrella, který nedávno vydal paměti A Royal Duty, v nichž se o nahrávce zmiňuje.

Smithovo obvinění nazvala Camilla Parker-Bowlesová "odporným nesmyslem alkoholika".

Smithovi nelze věřit
George Smith, veterán války o Falklandské ostrovy a posléze léčený alkoholik, skutečně není obecně vnímán jako příliš věrohodný člověk. Byl hlavním aktérem už v jiném skandálu u dvora, když tvrdil, že ho znásilnil jiný komorník. Obvinění se však nikdy neprokázalo a Smith byl od dvora vyhozen.

"Krize narůstá. Princ Charles a jeho spolupracovníci budou muset jednat " uvedl Robert Jobson, odborník na dění na královském dvoře.

List Independent už uvedl, že je možné, že na radu svých spolupracovníků vystoupí princ Charles v televizi nebo v tisku a vyzve "svůj lid", aby nevěřil těmto pomluvám. 

Britská královna matka, která slavila své 101. narozeniny, rozdávala úsměvy na všechny strany. Ačkoli oslavy byly skromnější a možná i upřímnější než loňské sté jubileum, královna je spolu se stovkami poddaných vychutnávala navzdory zdravotním potížím a jistému nebezpečí, které Londýnu připomněl tento týden teroristický výbuch. (4. srpna 2001)

Princ Charles přijal delegaci žen v podprsenkách, která mu předala milion liber na boj proti rakovině prsu.

Cate Blanchettová při setkání s princem Charlesem u příležitosti premiéry filmu Charlotte Grayová.

Princ Charles se svou přítelkyní Camillou Parker-Bowlesovou.

Camilla Parkerová Bowlesová

Princ Charles a Princ William na oslavě 50. výročí korunovace britské královny Alžběty II. (2. května 2003)


Britská královská rodina