Britney Spears na GLAAD Media Awards (Beverly Hills, 12. dubna 2018)

Britney Spears na GLAAD Media Awards (Beverly Hills, 12. dubna 2018) | foto: AP

Britney Spears žádá soud, aby zbavil otce role opatrovníka a správce majetku

  • 15
Britney Spears už dva roky bojuje se svým otcem. Poté, co se zpěvačka v roce 2008 psychicky zhroutila a byla zbavena svéprávnosti, soud stanovil opatrovníkem a správcem financí jejího otce Jamieho. Ten rozhoduje nejen o majetku, ale také životě své dospělé dcery.

Britney Spears (38) odmítá poslední roky pracovat, protože nechce otce živit vlastními úspěchy. Zpěvačka nyní žádá soud, aby Jamie Spears (68) přestal být jediným a výlučným správcem jejího majetku.

Když měl loni Spears zdravotní problémy, dočasně ho nahradila ve funkci opatrovnice Jodi Montgomeryová. Zpěvačka nyní požádala soud, aby se právě ona stala správkyní majetku trvale a její otec už neměl žádná rozhodovací práva.

„Britney Spears je silně proti tomu, aby se její otec vrátil jako opatrovník její osoby. Místo toho dává přednost paní Montgomeryové, přeje si, aby pokračovala v této roli, kterou převzala před necelým rokem. Britney by ji ráda stanovila jako svou trvalou opatrovnici,“ žádá podle dokumentů u soudu v Los Angeles zpěvačka.

Jamie Spears letos na jaře zuřivě zaútočil na fanoušky své dcery, kteří vytvořili na sociálních sítích kampaň „osvoboďte Britney“. Spears označil tvůrce kampaně za autory konspirační teorie.

Today I choose happiness ☀️ !!!!

20. května 2020 v 21:48, příspěvek archivován: 20. srpna 2020 v 9:05

Zpěvačka zažalovala loni svého otce proto, že v dubnu rozhodl o tom, aby jeho dcera nastoupila na měsíční léčbu do psychiatrické kliniky. Podle zpěvačky jí proti její vůli nutil psychofarmaka. Spears tehdy u soudu uvedla, že již řadu let funguje jako spořádaná matka dvou synů a má pocit, že je na čase, aby o sobě a o svém životě opět rozhodovala sama. 

10. září 2014