Diskuze

Mám na fóry čuchometr. Ale dneska už se prý točí jinak, říká Zdeněk Troška

Věří na náhody a ctí číslo 3. „Je to pohádkové číslo: král měl tři dcery, drak tři hlavy, Honza musel splnit tři úkoly… Třikrát jsme točili Slunce, seno, udělali jsme třikrát Kameňák. I Babovřesky mají tři díly,“ říká režisér pětadvaceti filmů Zdeněk Troška, který v květnu oslavil sedmdesátiny. V roce 2023 otevřel novou kapitolu života. Proč?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Míval jsem ho rád. Teď už, pro jeho názory, ne.

6 1
možnosti
TG

Vlastně je to asi fajn chlap. Mě z té jeho upištěné jednoduché prvoplánové řachandy vždycky trnuly zuby ( a to jsem se snažil mu dát šanci) ale když těm lidem jen dělá radost a nepoštvává je někam nebo proti někomu tak OK.

5 0
možnosti
PH

Jak se považuji za celkem kritického diváka, tak jeho Kameňáky mám rád.

Moje nejoblíbenější je scéna s Markem Vašutem a chlebíčky na nějaké oslavě

3 4
možnosti
MH

Skoda ze nejde i minusarum dat minusy

1 0
možnosti
MS

Ono je to složité. Pan Troška je dozajista zkušený řemeslník, který to má v malíku a jeho schopnost naladit se na 'běžný lid' (nemyslím pejorativně) je očividná. Ale kdokoli, kdo filmu trochu rozumí a podívá se dnes s odstupem a bez sentimentu na Jahody musí vidět, že to je dramaturgicky úplně rozpadá eskapáda skečů a scének, které na sebe jaksi volně navazují (viz. neúměrně dlouhá expozice s nejistým tempem) Tehdy to nevadilo, byla to prostě 'švanda' a dnes k tomu mají lidé vztah protože tehdá byla tráva zelenější a 'dnes mladí jen čumí do mobilu'. Není náhoda, že jeho další trilogie (Kameňák a Babovřesky) už si na jednolitý děj ani nehrají. To už je bohužel filmařské dno, ale pan Troška se vždy odvolá na to, že 'lidem se to líbí.' Ano, velké části určitě, ale je to velmi laciná omluva vlastní neschopnosti se kamkoli vyvíjet.

6 2
možnosti
PH

Ale on má pravdu, pokud točí pro lidi a těm se to líbí, tak odvedl svojí práci

6 0
možnosti
OH

Slunce, seno, jahody je klasika a to se mu opravdu povedlo, všechno ostatní je brak, ale chápu, že někdo se dívá i na to.

15 4
možnosti
Foto

Jeho humor je až příliš jednoduchý a trapný.

11 9
možnosti
RK

Netvrdím, že fóry v jeho komédiach boli z princípu zlé, ale pre mňa to všetko bolo príliš silené a prvoplánové. Nepôsobí to vôbec spontánne a pre mňa je práve toto umenie.

9 2
možnosti
JM