Zbyšek Pantůček v databázi pohřešovaných osob (6. září 2023)

Zbyšek Pantůček v databázi pohřešovaných osob (6. září 2023) | foto: Policie ČR

Policie vyhlásila pátrání po známém dabérovi Zbyšku Pantůčkovi

  • 47
V policejní databázi pohřešovaných osob se objevil zpěvák, herec a dabér Zbyšek Pantůček (55). Pátrání bylo vyhlášeno v úterý 5. září. Podle policie je herec střední postavy, má šedé vlasy a modré oči.

Zbyšek Pantůček žije v okrese Kolín, a jak se uvádí v databázi pohřešovaných osob, není nebezpečný ani ozbrojený. Měří 175 až 185 centimetrů.

Herec rodině řekl, že plánuje cestovat. Naposledy ho viděli před devíti dny. „Pohřešovaný svému synovi sdělil, že bude cestovat. Od té doby se však rodině neozval, má nedostupný mobilní telefon a do místa bydliště se doposud nevrátil,“ sdělila pro TN.cz mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová.

Pantůček hrál v seriálech Kriminálka Anděl, Helena, Atentát a Krejzovi. Na kontě má i filmy Ohnivé ženy mezi námi, Toman či Teroristka.

Zbyšek Pantůček se narodil v Plzni a patří k předním dabérům. Jeho hlasem mluví například Marc Darcey (Colin Firth) v Deníku Bridget Jonesové, Aiden Shaw (John Corbett) v Sexu ve městě 2 nebo Yanic Truesdale (Michel Gerard) z Gilmorových děvčat. Namluvil také řadu animovaných postav z filmů Alvin a Chipmunkové, Já padouch, Úžasňákovi, Toy Story nebo Madagaskar.

Herec je dvakrát rozvedený, má dceru Veroniku a syna Zbyška.