Chelsea Clintonová pracuje jako televizní korespondentka televize NBC.

Chelsea Clintonová pracuje jako televizní korespondentka televize NBC. | foto: AP

Z Clintonové je televizní redaktorka, je prý nudná a bez charizmatu

  • 32
Dcera amerického exprezidenta a současné ministryně zahraničí Chelsea Clintonová pracuje pro televizi NBC. Své první vysílání zvládla, tréma však prý byla poznat. Její vystoupení vyvolalo protichůdné reakce. Podle některých amerických médií byla nervózní a postrádala charizma.

"Buď jsme zkažení neomezeným počtem velkých televizních osobností, nebo tato žena je jeden z nejnudnějších lidí své doby," napsal kritik Hank Stuever z listu Washington Post.

Další však oceňují její profesionalitu, důkladnou přípravu a zbytek redaktorské práce se prý ještě naučí.

Clintonové první příspěvek byl o dětské chudobě v Arkansasu. Po reportáži se ukázala ve studiu a moderátorům prozradila, že na radu své babičky, která zemřela minulý měsíc, se rozhodla nežít v ústraní a více se objevovat na veřejnosti.

Její rodiče se totiž snažili dceru chránit před médii a také její loňská svatba s Marcem Mezvinskym podléhala přísným bezpečnostním opatřením (více zde).

Dcera amerického exprezidenta bude pracovat jako zvláštní zpravodajka pro pořad Make a Difference příští tři měsíce. Měla by se objevovat i na nezávislé stanici PBS a vysílat pro americké vojáky v zahraničí.

Marc Mezvinsky a Chelsea Clintonová jsou již svoji (červenec 2010).

Skutečnost, že se Clintonová objevila na veřejnosti, vyvolala spekulace o její možné kandidatuře do Kongresu v příštím roce, čímž by následovala své rodiče v politické kariéře.

Rodina Clintonových. Zleva šéfka diplomacie Hillary Clintonová, někdejší amerických prezident Bill Clinton a jejich dcera Chelsea.

Pro televizi NBC pracuje coby korespondentka i další dcera amerického exprezidenta Jenna Bushová Hagerová a redaktorkou je také Meghan McCainová, dcera senátora a prezidentského kandidáta Johna McCaina.