Vendula Svobodová a její kolaps | foto: repro Blesk

Vendula Svobodová zkolabovala, lékaři ji museli oživovat

  • 64
Dramatické chvíle zažil v úterý odpoledne personál Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Přímo před jejich zraky se skácela k zemi Vendula Svobodová, která přišla zahájit výstavu k sedmdesátému výročí otevření zdravotnického zařízení.

"Mohu skutečně potvrdit, že paní Svobodová odpoledne zkolabovala a lékaři ji museli oživovat. Dál to ale komentovat nebudu, je to soukromá věc paní Svobodové, která nemá nic společného s naší nadací," řekla iDNES.cz Elen Švarcová z Kapky naděje, která vdovu po skladateli Karlu Svobodovi na akci doprovázela.

Proč u Svobodové nastal kolaps, lékaři zatím nesdělili. Vše ale podle informací deníku Blesk, který na případ upozornil, nasvědčuje tomu, že omdlela kvůli velké únavě a dlouhodobým stresům, které ji po smrti manžela soustavně provázejí necelé dva roky.

"Vendula je vyčerpaná. Navíc jí odmalička pracuje jedna ledvina a to dohromady může vést ke kolapsům," řekl Blesku MUDr. Pavel Boček z motolské nemocnice, který je předsedou dozorčí rady Kapky naděje.

Spekuluje se také o možném těhotenství Svobodové, to ale už včera vyvrátil v Blesku její partner Patrik Auš. K aktuálnímu zdravotnímu stavu své partnerky dodal: "Je v pořádku," řekl iDNES.cz bez dalších podrobností.