Vachler krmil masožravé lvy zeleninou

  • 5
Absolutní hvězdy večera zazářily jen dvě - sám veliký moderátor Jaroslav Dušek a olympijský vítěz Aleš Valenta. Oba také sklízeli v sobotu večer při předávání cen Český lev největší potlesk a na večírku kolem nich kroužilo nejvíce obdivovatelů.
Podívejte se do fotogalerie.

Absolutně nejšťastnější se zdál být herec Zindulka, který si nosil  pod paží
lva za vedlejší mužskou roli, rozdával úsměvy, s každým se dával do řeči - zkrátka radoval se nekonečně.

Absolutně nejvíce utěšovaná byla Taťána Wilhelmová, která si lva už zase neodnesla, ač letos byla nominovaná po čtvrté. Na večírek v Lucerně přišla celá v červené, rudě zářily i korále na krku a náušnice v uších.

Večírek nastal ihned potom, kdy skončil přímý přenos televize. Mezi hosty s šampaňským v ruce  se Jaroslav Dušek dostal úplně vyřízený, unavený a zničený až hodinu potom, kdy odložil mikrofon. Musel dpovědět aspoň patnácti novinářům, nechat se znovu a znovu fotografovat a pak do sebe "kopnul" několik coca col za sebou, aby se vzpamatoval.

Rodina Svěrákova se na večírku ani neobjevila, zůstala sedět v zákulisí, takže nemuseli odolávat otázkám novinářů, zda nejsou zklamáni, když z dvanácti  nominací si Tmavamodrý svět odnášel lvy "jen" čtyři. Spolustolovníkem Svěráků byl  po celý večer Jan Tříska.

Večírkem hvězd, jejich příbuzných a novinářů se občas mihly i hvězdy politické. V rohu Lucerny dlouze postávali a debatovali bývalý politik Michal Prokop, mluvčí prezidenta Ladislav Špaček a předsedkyně US Hana Marvanová.

I ti se museli spokojit s nápadem režišéra celého večera Petra Vachlera, který  - sám přísný odpůrce pojídání masa - nechal všem hostům připravit pouze vegetariánské pohoštění. "Ale  bylo to dobré," šuškaly si novinářky ze všech společenských i nespolečenských časopisů, kterých se na večírku vyskytovalo nejméně tolik, kolik hvězd.

I konec večírku byl stylový - u východu z Lucerny stál hustý hlouček lovců
autogramů, který si v sobotu přišel skutečně na své.