Mark Zuckerberg, Priscilla Chanová a jejich přátelé

Mark Zuckerberg, Priscilla Chanová a jejich přátelé | foto: Daily Mail

Unikly soukromé fotky Zuckerberga, kvůli chybě Facebooku

  • 90
Soukromé záběry zakladatele Facebooku Marka Zuckerberga a jeho přítelkyně se objevily na internetu. Přestože je měl zabezpečené, kvůli chybě v systému se dostaly na veřejnost. Závada nastavení ochrany osobních údajů je už prý odstraněna.

Na fotkách je Mark Zuckerberg a jeho přítelkyně Priscilla Chanová v kuchyni, při hrátkách s jejich psem Bestiem či během Halloweenu, když dětem ve dveřích nabízejí cukroví. Na dalším snímku Zuckerberg drží za nohy mrtvé kuře, které pravděpodobně sám zabil. Už dříve se totiž pochlubil, že jí jen maso ze zvířat, která sám zabije (více zde).

Mark Zuckerberg na summitu G8

Soukromé snímky zveřejnil softwarový inženýr Mike Rundle na webové stránce imgur.com, která slouží pro sdílení fotografií. On ale tvrdí, že je poprvé viděl na on-line fóru News Hacker.

Přestože byly fotky označeny jako soukromé a Zuckerberg měl i nastavení ochrany osobních údajů, kvůli chybě systému se k nim mohli dostat i ostatní uživatelé. Závadu ale už prý odstranili.

"Ochrana osobních údajů našich uživatelů je pro nás nejvyšší prioritou, investovali jsme značné prostředky do ochrany našich stránek a lidí, kteří je používají," píše se v prohlášení Facebooku.