Jitka Zelenková

Jitka Zelenková | foto: TV Barrandov

Umím lidi zbavit bolesti hlavy, prozradila Jitka Zelenková

  • 10
Šedesátiletá zpěvačka Jitka Zelenková objevila v sobě už před lety léčitelské schopnosti. Tvrdí, že umí lidi zbavit bolesti hlavy. Stačí prý využívat energie, které jsou kolem nás.

"Energie existují, svět je jedna velká energie, když se člověk koncentruje a soustředí, umí si je procítit. Kdysi jsem se naučila z někoho sejmout i bolest hlavy," říká zpěvačka, kterou k léčitelství přivedl dnes už zesnulý pedagog a léčitel František Tugendlieb.

Poprvé se setkali v roce 1986. "Seznámila jsem se s ním v Bratislavě, kde dlouho žil. Byl to vynikající léčitel a především člověk. Byl to právě on, kdo jako první přišel s výbornou metodou rozezpívávání popových zpěváků. Jeho rady dokonce převzala i Lída Nopová, která vyučuje na konzervatoři, a ke které dochází řada zpěváků," uvedla Zelenková.

Tugendlieb razil teorii, že léčitelské schopnosti má v sobě každý, stačí je jen rozvíjet. A tím se řídí i zpěvačka.

V roce 1993 natočila i vlastní relaxační desku. "Zapojila jsem tehdy do projektu ty největší profesionály jako Eduarda Pergnera či Petra Maláska. A skutečně se nám podařilo natočit relaxační album Srdce dokořán, které se setkalo s tak velkým ohlasem, že se deska musela dodatečně dolisovávat," zavzpomínala Zelenková.

Sama se teď nechá diagnostikovat léčitelem v přímém přenosu během pořadu Horoskop hvězd - Léčíme hvězdy, který odvysílá televize Barrandov.