Michaela Maurerová | foto: Jiří Herman

Těhotná Maurerová tají pohlaví dvojčat, říká jim Pepíci

  • 17
Michaela Maurerová, herečka známá jako Digi ze seriálu Ulice, se ujala moderování benefičního koncertu Noc v Opeře. Hlavní hvězdou celého večera ovšem byla Helena Vondráčková.

Maurerové pomáhali při moderování její "Pepíci". Tak říká herečka od začátku svého uměle započatého těhotenství svým dvojčatům, které čeká. V tuto chvíli ví jen ona, její přítel Milan a nejbližší, jestli pod srdcem nosí holčičky, nebo chlapce, těm ostatním to nechává jako překvapení.

Maurerová je v pátém měsíci těhotenství a konečně si ho prý začíná trochu užívat. "První tři měsíce jsem trávila mezi postelí a záchodem a řeči, že těhotenství je nejkrásnější období v životě ženy, jsem tedy opravdu zrovna neschvalovala. Teď mě asi čeká etapa otékání nohou, těžkopádnosti a špatného spánku. I přesto jsem ale samozřejmě šťastná a na Pepíky se už moc těším," říká Maurerová.

Postavu Digi už definitivně pověsila na hřebík, teď má už jen různé krátkodobé aktivity, věnuje se dále projektu Korálky dětem, jehož je patronkou, a příležitostně  moderuje. "Na Noc v Opeře jsem se těšila, byla to náročná, ale nádherná akce a Pepíci mi pomáhali, jak mohli. Dávali o sobě totiž kopáním poměrně dost vědět," smála se nastávající maminka.

Hlavní hvězdou večera byla Helena Vondráčková, před jejím vystoupením se tu střídaly jak hvězdy operního nebe, tak hvězdy českého popu.

Celý koncert začal orchestrální skladbou symfonického orchestru Státní opery Praha, poté se představili operní diva Jana Sibera a operní pěvec Jan Adamec, Martin France v premiérovém duetu se Šárkou Vaňkovou, Lucia Šoralová, pro kterou napsala text manželka Ondřeje Soukupa Gabriela Osvaldová, Laďa Kerndl v duetu s Leonou Machálkovou, Petr Kotvald, skupina Nightwork se skladbou Včelka Mája. Vondráčková si zazpívala s Jitkou Zelenkovou a s Laďou Kerndlem. Večer skončil společenským rautem v Zahradě v Opeře.