Slipy s kapavkou jdou na dračku

  • 3
Člověk je už od nepaměti tvor parádivý. Své tělo zdobil už neadrtálec kroužky do nosu, dívkám některých afrických kmenů prodlužují krk železné náramky. Pozadu nejsou ani teenageři z "civilizovaného" světa s pircingem. V USA už několik měsíců letí nový a poněkud šokující šlágr, totiž módní doplňky s bakteriemi.

"Sérii módních kravat, trenýrek a šálů zdobí mor, ebola, cholera či malárie. Zájemci si mohou vybrat z nepřeberného množství smrtelně nebezpečných chorob. Oděvní doplňky jsou totiž potištěny barevnými vzory bakterií, jež onemocnění způsobují. Nejvíce letí trenýrky s kapavkou či morem," informuje kanadský magazín Discover.
Pokud si zájemce bakterionální kravatu koupí, na přiloženém lístku si může přečít poučení o nemoci, jejíž bakterie módní doplněk zdobí.

Někoho možná slipy a šály s chorobami vyděsí. Chladnou hlavu však zachoval populární sexuolog MUDr. Radim Uzel.
" Vůbec mě to nepřekvapuje. Lidi vymýšlejí nejrůznější ptákoviny a navíc je
bakterie kapavky esteticky zajímavá. Myslím ale, že chlap, který ji prodělal, by si to na sebe určitě nevzal. Ani já bych slipy s tímto zdobením neoblékl. Pochybuji i o tom, že by slipy se vzorem bakterie HIV nebo kapavky nějak výrazně vzrušovaly ženy," komentoval módní výstřelek sexuolog.

Nápad se zrodil v hlavě Američana Rogera Freemana. Barevné snímky bakterií získal od Centra pro kontrolu chorob. Na oplátku se zavázal věnovat pět procent zisků své společnosti na výzkumný program centra.