Scarlett Johanssonová (2022)

Scarlett Johanssonová (2022) | foto: Profimedia.cz

Cítila jsem se být až příliš sexualizovaná, míní Scarlett Johanssonová

  • 33
Americká herečka Scarlett Johanssonová popsala, že v počátcích své herecké kariéry v Hollywoodu se cítila být až příliš sexualizovaná. Dnes sedmatřicetiletá hollywoodská hvězda si postěžovala, že kvůli předsudkům mnohdy nedostala role, po kterých opravdu toužila.

„Tak nějak jsem se stala objektivizovanou a zaškatulkovanou v tom smyslu, že jsem měla pocit, že nedostávám pracovní nabídky na role, které jsem toužila hrát. Vzpomínám si, jak jsem si ve dvaceti říkala, že lidé si snad myslí, že je mi už čtyřicet let,“ prozradila Scarlett Johanssonová.

Blonďatá rodačka z New Yorku začínala svou kariéru jako dětská herečka, do širšího povědomí se ale dostala ve svých sedmnácti letech, kdy si zahrála ve filmu Ztraceno v překladu z roku 2003. Za ztvárnění role Charlotte později získala cenu BAFTA v kategorii Nejlepší herečka.

„Všichni si asi mysleli, že jsem starší a že už hraji dlouho. Byla jsem tak trochu zaškatulkovaná do jakési podivné hypersexuální kolonky. Jako sexuální objekt,“ poznamenala.

Scarlett Johanssonová na promo fotografiích značky DOLCE AND GABBANA (2009)

V roce 2005, kdy jí bylo pouhých devatenáct let, si tehdy nadějná mladá herečka zahrála svůdnici v psychologickém thrilleru Match Point: Hra osudu. Kontroverzní režisér filmu Woody Allen ji později ve svých pamětech označil za „sexuálně radioaktivní“.

Od té doby si zahrála v řadě kasovních trháků a v současnosti připravuje drama s názvem My Mother’s Wedding, které bude režijním debutem na Oscara nominované herečky Kristin Scottové Thomasové.

Bojujte proti falešnému pornu, vyzývá ženy Scarlett Johanssonová

Herečka Scarlett Johanssonová si v říjnu 2020 vzala za muže moderátora a scenáristu televizní show Saturday Night Live Colina Josta. Zasnoubili se rok předtím po dvouleté známosti.

Johanssonová byla předtím už dvakrát vdaná. Jejím prvním manželem byl kanadský herec Ryan Reynolds. Vzali se v roce 2008 a rozvedli po třech letech. Herec si o rok později vzal kolegyni Blake Lively.

Druhým manželem Johanssonové byl francouzský novinář Romain Dauriac. Svatbu se jim podařilo perfektně utajit. Vzali se v říjnu 2014. Rozvod přišel opět po třech letech. Exmanželé spolu mají dceru.