Model Rick Genest alias Zombie Boy (Paříž, 19. ledna 2011)

Model Rick Genest alias Zombie Boy (Paříž, 19. ledna 2011) | foto: Profimedia.cz

Rodina modela Zombie Boye nevěří, že spáchal sebevraždu

  • 18
Policie oznámila, že model Rick Genest (32), kterému se přezdívalo Zombie Boy, spáchal sebevraždu. Jeho rodina tomu ale nevěří. Myšlenky na sebevraždu neměl a jeho smrt byla podle nich nešťastná náhoda.

Rick Genest se zabil pádem z balkonu svého bytu v Montrealu. Podle policie skočil dobrovolně, podle rodiny byl balkon nebezpečný a smrt úspěšného modela byla nešťastná náhoda. 

Řekl své přítelkyni, že jde na cigaretu. Když se dlouho nevracel, šla se po něm podívat a na balkoně ho nenašla. Spatřila jeho tělo na zemi.

„Balkon, ze kterého spadl, je ve třetím patře a je velmi nebezpečný. Byl jsem si tam s ním před třemi týdny taky dát cigaretu. Ten balkon má velice malé zábradlí, je to pohotovostní, požární balkon,“ sdělil časopisu People Genestův manažer Karim Leduc.

Model se prý i tehdy nebezpečně nakláněl zády přes okraj. 

Genest nenechal žádný vzkaz na rozloučenou a měl na další týden plány.

„On nebyl člověk, který by spáchal sebevraždu. Neudělal by nic takového, protože byl velice ohleduplný k ostatním,“ míní Leduc i celá Genestova rodina.

Před pádem nepožil alkohol ani drogy. Závěry policie, že spáchal sebevraždu, jsou podle rodiny unáhlené. 

Rick Genest je v Guinnessově knize rekordů zapsán jako člověk s nejvíce tetováním hmyzu na svém těle, celkem jich měl 176. Další rekord mě za nejvíce tetování lidských kostí, kterých měl 139.

S tetováním začal v 16 letech po operaci mozku, na kterou čekal šest měsíců.