Renč bude oslavovat, Tesařík spát

Režisér Filip Renč by silvestra docela rád oslavil někde na horách, ale pokud to nevyjde, zůstane v Praze a zajde do podniku fotografa Jakuba Ludvíka. Ten na silvestra připravuje akci a je s ním podle Filipa vždycky legrace. "Ale ve finále je to asi jedno - já se rád bavím, ať je silvestr nebo ne," tvrdí sedmatřicetiletý Renč.

Jan Révai, který se stal populárním právě díky Renčovým Rebelům, oslaví silvestra u koní v jižních Čechách.

 „Jezdím tam s přáteli pravidelně. Nejen na silvestra. Teď si tam i trochu zalyžujeme,“ řekl osmadvacetiletý Jan Révai, který se právě chystá na další činoherní roli a zvažuje nabídku na muzikálovou roli v divadelním provedení Rebelů. „A čím si tam na Nový rok připijeme?! Nejspíš šampaňským, i když i slivovici tam taky mají moc dobrou... Takže uvidíme.“

 Skokanka roku v anketě Český slavík Monika Absolonová, kterou na výsluní katapultovala především titulní role v muzikálu Kleopatra, ještě není rozhodnutá. Silvestrovské oslavy moc nemusí.

 „Pro mě zkrátka zlom nenastává příchodem nového roku, ale v den mých narozenin,“ řekla Absolonová, která 27. prosince oslavila šestadvacáté narozeniny. „A navíc mám daleko radši Vánoce než silvestra.“

Poslední den v roce nijak zvlášť neslaví ani muzikant Richard Tesařík. „Když všichni pijou, tak já nepiju. Já piju, když nepijou ty ostatní,“ směje se sedmapadesátiletý Richard.

„Slavím v klidu. Letos s Yo Yo Bandem ani nehrajeme, tak budu doma a půjdu spát.“

Monika Absolonová na tiskové konferenci k muzikálu Kleopatra.