Jamie Waylett

Jamie Waylett | foto: Famous

Herec z Harryho Pottera při rabování vzal šampaňské, dostal dva roky

  • 15
Dvaadvacetiletý Jamie Waylett si ve filmech o Harrym Potterovi zahrál hrubiána Vincenta Crabbeho šikanujícího spolužáky z Bradavic. Podle všeho je však násilníkem i v soukromí. Loni v srpnu se účastnil rabování v Londýně a odsoudili ho za to na dva roky.

Waylett zápornou postavu ve filmech o čarodějnickém učni před kamerou nehrál, byl jen sám za sebe. Loni v srpnu se zapojil do výtržností a raboval v ulicích Londýna. Z obchodu Sainsbury´s si odnesl láhev luxusního šampaňského a soud mu vyměřil trest dva roky.

"Byl jsem idiot. Viděl jsem skupiny mladých lidí a všichni jeli do Sainsbury´s. Začala tam kolovat lahev, podal mi ji můj bratr a napil jsem se. Nemám tušení, odkud se vzala, skutečně. Nechtěl jsem rabovat, neudělal jsem nic špatného, ale byl jsem tam," prohlásil Waylett.

Mladíkovi přitom hrozil trest ještě vyšší, měl se dopustit i bombového útoku. Se zápalnou bombou ho vyfotily pouliční kamery, ale při vyšetřování bylo dokázáno, že ji nepoužil a tohoto obvinění byl zproštěn.

Waylett, který hrál v prvních šesti dílech filmů o Harrym Potterovi, měl opletačky se zákonem už dříve. V minulosti byl usvědčen z nezákonného držení marihuany.