Princezna Eugenie, Jack Brooksbank a jejich syn August na oslavě platinového...

Princezna Eugenie, Jack Brooksbank a jejich syn August na oslavě platinového jubilea královny (Londýn, 5. června 2022) | foto: AP

Princezna Eugenie utajila porod. Teď prozradila i jméno druhého syna

  • 1
Princezna Eugenie (32) je už několik dní dvojnásobnou maminkou. Na sociálních sítích se pochlubila novinou, že se s manželem Jackem Brooksbankem (36) dočkali druhého syna. Neteř krále Karla III. už má dvouletého syna Augusta.

„S Jackem bychom se chtěli podělit o zprávu, že se nám 30. května 2023 narodil náš malý chlapec Ernest George Ronnie Brooksbank. Přišel na svět v 8:49 a vážil 3 220 gramů. Je pojmenován po svém praprapradědečkovi Jiřím, dědovi Jiřím a mém dědovi Ronaldovi. Augie už teď miluje být velkým bratrem,“ napsala novopečené maminka na Instagramu k fotce syna.

Princezna Eugenie a Jack Brooksbank oznámili druhé těhotenství letos v lednu. „Princezna Eugenie a pan Jack Brooksbank s potěšením oznamují, že letos v létě se jim narodí druhé dítě. Rodina je nadšená a August se velmi těší na to, že bude velkým bratrem,“ uvedl tenkrát v prohlášení Buckinghamský palác.

Dcera prince Andrewa se vdala v říjnu 2018 v kapli sv. Jiří v areálu hradu Windsor, pár měsíců po svém bratranci princi Harrym, který si tam v květnu vzal americkou herečku Meghan Markle.

Prvorozený syn princezny a bývalého barmana a manažera nočního klubu se narodil 9. února 2021. Jeho celé jméno je August Philip Hawk Brooksbank. Nový přírůstek do rodiny bude 13. v pořadí nástupnictví na britský trůn a odsune z příčky princeznina strýce, prince Edwarda s rodinou a také členy rodiny princezny Anny.

SPECIÁL

Britská královská rodina

SPECIÁL: Britská královská rodina