Princ William, princ Harry, vévodkyně Meghan a vévodkyně Kate ve...

Princ William, princ Harry, vévodkyně Meghan a vévodkyně Kate ve Westminsterském opatství (Londýn, 11. listopadu 2018) | foto: AP

Harry létá soukromými tryskáči, William s rodinou ekonomickou třídou

  • 73
Prince Harryho (34) a vévodkyni Meghan (38) kritizovali, když na dovolenou letěli soukromým letadlem Eltona Johna. Princ William (37) přitom nemá problém využít běžné linky. Ve čtvrtek tak například letěl s manželkou Kate (37) a všemi třemi dětmi do Skotska za královnou.

Williama vyfotili s celou rodinou na letišti Norwich před odletem do Aberdeenu, odkud se přesunuli na hrad Balmoral, kde Alžběta II. tráví pravidelnou rodinnou letní dovolenou.

Zatímco Kate nesla nejmladšího syna prince Louise (1) a za ní šla chůva, William nesl do letadla zavazadla a vedle něj cupitali princ George (6) a princezna Charlotte (4). Princ s rodinou podle listu Daily Mail letěli ekonomickou třídou. Let pětičlennou rodinu vyšel odhadem na 10 tisíc korun. 

Jeden z jejich spolucestujících bulvárnímu deníku The Sun řekl, že si členů královské rodiny vůbec nevšiml. „Museli proklouznout dovnitř, když už ostatní lidé seděli,“ řekl a podotkl, že neočekával, že by vévodu a vévodkyni z Cambridge potkal na lince nízkonákladové společnosti. Po přistání v Aberdeenu na ně na letištní ploše čekaly dva černé vozy značky Range Rover.

Jeho mladšího bratra Harryho s manželkou Meghan se synem Archiem před pár dny vyfotili, jak odletěli soukromým letadlem na dovolenou na jih Francie. Předtím slavili narozeniny Meghan na Ibize, kam letěli také soukromým letadlem.

Harryho se po kritice zastaly na sociálních sítích nejrůznější celebrity. Elton John řekl, že princ s chotí letěli jeho letadlem, aby byli ve větším bezpečí a let prý byl uhlíkově neutrální

Na bezpečnost mladšího z britských princů, který je šestý v pořadí nástupnictví na trůn, se odvolávala také herečka Jameela Jamilová. Ta prohlásila, že když Harry s rodinou letí v samostatném letadle, jsou lidé ostatních letů ve větším bezpečí. U Harryho a Meghan je podle herečky vyšší riziko únosu i atentátu. 

Budoucí král William, který je po svém otci Charlesovi druhým v pořadí nástupnictví na britský trůn a jeho syn George třetí, v tom však problém nevidí a i v minulosti letěl coby „obyčejný“ pasažér.  

List The Times připomíná, že William a Kate se vydali na soukromou cestu běžnou leteckou linkou třeba, když letěli do New Yorku nebo na dovolenou na ostrov Mustique v souostroví Grenadiny v Karibském moři.

13. prosince 2017


Britská královská rodina