Princ Harry

Princ Harry | foto: Profimedia.cz

Harry na roztrhání. Princ bude v další práci bojovat s dezinformacemi

  • 39
Před pár dny oznámila americká firma pro osobnostní rozvoj, že zaměstnala britského prince Harryho (36). Bude ředitelem a také se veřejně vyjadřovat k tématům, jež se týkají duševního zdraví. Vévoda ze Sussexu si ovšem našel ještě další práci.

Prince Harryho zlákal také americký Aspen Institute, který je jedním z nejvýznamnějších think tanků. Jako jeden z 15 komisařů bude bojovat s dezinformacemi.

„Jak jsem již řekl, dnešní digitální svět nás zavalil lavinou misinformací, ovlivňuje to naše schopnosti. Jak jednotlivců, tak společností. Nedokážeme jasně myslet a opravdu porozumět světu, ve kterém žijeme,“ uvedl v prohlášení princ Harry s tím, že tento fenomén je podle něj humanitárním problémem vyžadujícím komplexní přístup. „Těším se, až se připojím k této nové komisi Aspen Institute.“

Ve firmě pro osobnostní rozvoj BetterUp, která angažmá prince oznámila v úterý, se Harry v nové roli bude podílet na tvorbě produktové strategie firmy, charitativní činnosti. K výši platu firma podrobnosti nesdělila.

Jeho nový šéf Alexi Robichaux prozradil, že princ u nich pracuje již několik měsíců a je rád, když ho na pracovišti oslovují jednoduše Harry.

Harry se tématu duševního zdraví věnuje dlouhodobě, dosud však pouze na dobročinné bázi. Loni oznámil se svou manželkou Meghan odchod z britské královské rodiny s tím, že budou usilovat o finanční nezávislost.

Dosud uzavřeli milionové smlouvy se streamovacími společnostmi Netflix a Spotify. Pár v současnosti žije v kalifornské Santa Barbaře, kde vychovává skoro dvouletého syna Archieho. V létě očekává narození druhého potomka.

SPECIÁL

Britská královská rodina

SPECIÁL: Britská královská rodina

31. března 2020