Nejvášnivější filmový polibek podle čtenářů iDNES.cz - film Zkrocená hora

Nejvášnivější filmový polibek podle čtenářů iDNES.cz - film Zkrocená hora | foto: Profimedia.cz

Nejzamilovanější polibek nabídl film o gayích, rozhodli čtenáři iDNES.cz

  • 14
Anketa iDNES.cz o nejvášnivější a nejzamilovanější polibek zná vítěze. Je jím film Zkrocená hora. Dramaticko-romantický příběh o dvou homosexuálních kovbojích získal 590 hlasů.

Oscarový snímek režiséra Anga Leeho vypráví o lásce mezi rančerem a kovbojem, kteří se náhodně setkají v létě roku 1963 při hledání práce. Oba jsou posláni na pastviny k hoře Brokeback, aby zde strávili léto hlídáním ovcí. Vztah Ennise v podání Heatha Ledgera a Jacka, kterého si zahrál Jack Gyllenhaal, postupně přeroste v oboustrannou lásku, která nevyprchá ani po letech, kdy už každý z nich má své rodiny a zpřetrhají mezi sebou kontakty. Když se po čtyřech letech opět setkají, zjistí, že jejich city jsou stále stejně silné.

Podívejte se, jak dopadla celá anketa ZDE

Sarah Michelle Gellarová a Selma Blairová

Druhé místo patří scéně z filmu Velmi nebezpečné známosti. Zde se herečka Sarah Michelle Gellarová v roli prohnané a bezcitné Kathryn políbí se Selmou Blairovou, která představuje mladou a nezkušenou Cecile. Kathryn nemůže Cecile vystát, protože ji kvůli ní opustil její přítel. Rozhodne se proto nevinnou Cecile zkazit a začne rovnou vášnivým polibkem v parku, který se stal nejdiskutovanější scénou z celého filmu.

Hugh Grant a Martine McCutcheon

Třetí místo obsadil jeden z nejromantičtějších filmů z období Vánoc Láska nebeská, bez kterého se už televizní obrazovky během zimních svátků téměř neobejdou. V oblíbené komedii se střídá jedna romantická scénka za druhou, mezi nejoblíbenější a zároveň nejvtipnější ale patří moment, kdy premiér Hugh Grant políbí svoji asistentku Martine McCutcheonovou. Protože si pro intimní chvilku vyberou zákulisí školní vánoční besídky a opona se rozhrne právě ve chvíli, kdy se konečně políbí, vidí je nejen děti, ale i jejich rodiče. Po chvíli ticha a překvapení ale pár zasypaný umělým sněhem sklidí bouřlivý potlesk.