Manželé Jan Kříž a Marie Křížová v Divadle Kalich (5.1.2018)

Manželé Jan Kříž a Marie Křížová v Divadle Kalich (5.1.2018) | foto: Herminapress

Těhotná herečka Křížová se loučí s divadlem: Snad mi syn návrat dovolí

  • 4
Poslední představení před odchodem na mateřskou dovolenou má za sebou v divadle Kalich herečka Marie Křížová (29). Na jeviště se však chce manželka české muzikálové hvězdy Jana Kříže (32) vrátit co nejdříve. „Doufám, že mi to malý dovolí. Necháme se překvapit,“ prozradila.

Její poslední rolí před pauzou byla komorná Kitty v muzikálu Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové Robin Hood. Právě na tomto představení se manželé Křížovi před osmi lety poznali.

„Je symbolické, že moje první představení vůbec i to poslední před porodem je na prknech Divadla Kalich. A že je to zrovna Robin Hood, který pro nás s Honzou tolik znamená,“ říká Marie.

Syn se manželům Křížovým má narodit v březnu, herečku průběh prvního těhotenství zatím příliš nepřekvapuje: „Já jsem ani nic neočekávala, chtěla jsem si těhotenství užívat a to se mi daří plnými doušky. Vše je naštěstí v pořádku a já se cítím skvěle. Myslím, že těhotenství mě nezměnilo, k té změně určitě dojde, až budu malého poprvé držet v náručí.“ 

Jan Kříž dojel odehrát Robina Hooda ze svého angažmá v německém Plesu upírů, tuto sezonu je neustále na cestách mezi Prahou a Německem. Bude tomu tak i v týdnech po porodu. „Není pro mě samozřejmě snadné připravovat všechno takhle na dálku. Naštěstí k žádnému kolapsu zatím nedošlo. Cítím ohromnou zodpovědnost a zároveň se moc těším, až budeme všichni pohromadě,“ dodal herec.