Kvůli covidu byl Miroslav Etzler jen kousek od smrti. | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Svědomí mám úplně čisté a smetiště v srdci nechci, říká Miroslav Etzler

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Před rokem a půl byl kvůli covidu jen kousek od smrti. „A představte si, na severu, kde bydlím, je kaple na kopci. A já jsem si hned dva dny po propuštění z nemocnice řekl, že tam musím dojít,“ říká herec Miroslav Etzler, který má za sebou premiéru vztahové komedie A je to venku! v Divadle Radka Brzobohatého. A tak jsme si povídali o vztazích, vášních, víře, o tom, proč přestal s pitím i kam vedly jeho úplně první kroky po návratu z nemocnice.

V inscenaci A je to venku! hrajete Davida, otce dcery, která žije v otevřeném vztahu. Jak se na polyamorii, tedy na paralelní milostné vztahy s několika partnery, díváte?
Mně je to úplně jedno. Ať si každý žije, jak chce! Jestli si někdo zvolí, že bude jíst jenom ryby, nebo jen ovoce, které spadne na zem, protože trhání ze stromu je násilí, je to jeho věc. Jestli někdo chce žít ve volném otevřeném vztahu, s partnerem si to ujasní, pak pokud to nikomu neubližuje, je mi to úplně jedno. (smích) Mimochodem, jsem moc rád, že jsem se s tou hrou mohl potkat. Že jsem měl díky režisérovi Petru Svojtkovi možnost se seznámit se současnou izraelskou dramatickou tvorbou. A to jsou teda setsakramentsky dobré věci! A je to vlastně už druhá krásná izraelská hra, na níž s Petrem spolupracuji. V Divadle Palace jsme už dříve dělali komedii Gura Korena Neperte se, prosím vás!.

Paní z očí vytryskly slzy. Úplný gejzír. Nikdy jsem nic podobného neviděl. Dostala asi desetisekundový záchvat šíleného pláče. A pak to najednou během jediné sekundy utnula a pronesla neuvěřitelnou větu: „Vždyť to byl jenom pes!“ A tak to v životě je.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Téma