Ronald Burkle a jeho syn Andrew Burkle (Los Angeles, 18. dubna 2015) | foto: Getty Images

Syna miliardáře a spolumajitele Pittsburgh Penguins našli mrtvého

  • 8
Producenta Andrewa Burkla našli v jeho domě v Beverly Hills mrtvého. Losangeleské úřady potvrdily, že zemřel v pondělí. Synovi miliardáře a spolumajitele hokejového klubu Pittsburgh Penguins bylo 27 let. Příčinu úmrtí úřady nezveřejnily, nevyjádřila se k tomu ani rodina.

„S nejhlubší lítostí a smutkem oznamujeme smrt Andrewa C. Burkla, který zemřel 6. ledna 2020 v Beverly Hills v Kalifornii. Rodina a přátelé ho milovali a všem bude velmi chybět. Andrew byl známý jako mladý muž plný života a podnikatelského ducha. Každý, koho potkal, mluvil o jeho skromnosti a tvrdé práci,“ stojí v prohlášení pozůstalých. 

„Rodina si váží vyjádřené lásky a podpory a žádá, aby bylo během této těžké doby respektováno její soukromí. Momentálně nejsou k dispozici žádné další podrobnosti,“ dodali příbuzní. 

Andrew, který byl producentem v losangeleské společnosti In Good Company Films, měl ještě sestru Carrie Harr a bratra Johna.

Podle magazínu People rodinu jeho náhlá smrt překvapila. S příbuznými trávil Vánoce a ještě 25. prosince se na sociálních sítích pochlubil fotkou u stromečku.

Andrewův otec Ronald Burkle je spoluzakladatelem společností Yucaipa Companies a spolumajitelem hokejového týmu Pittsburgh Penguins. Podle Forbesu se jeho jmění odhaduje na 1,5 miliardy dolarů. Má spoustu známých v řadách celebrit a investoval do společností jako Uber, Airbnb a Foursquare.