Mila Kunisová v letech 2023 a 2001

Mila Kunisová v letech 2023 a 2001 | foto: koláž iDNES.czProfimedia.cz

Přísná máma i bývalá láska Culkina. Ukrajinská rodačka Mila Kunisová slaví 40

  • 11
Mila Kunisová slaví 40. narozeniny. Patří mezi slavné hollywoodské herečky, jejím manželem je kolega herec Ashton Kutcher (45), se kterým se zná už z dospívání. Mají spolu dvě děti. Před ním žila Kunisová deset let s další slavnou hollywoodskou hvězdou Macaulayem Culkinem (42).

Mila Kunisová, celým jménem Milena Markovna Kunisová, se narodila na Ukrajině. Její matka Elvira je učitelkou fyziky a manažerkou lékárny, otec Mark je strojní inženýr a taxikář. Rodina se v roce 1991 rozhodla přestěhovat do Spojených států, aby své dceři Mile a synovi Michaelovi zajistili lepší život.

Herečka v jednom z rozhovorů prohlásila, že jedním z důvodů stěhování byl antisemitismus v Sovětském svazu. Rodiče ji prý „vychovávali v židovské víře, jak jen mohli“, ačkoli bylo i toto náboženství v Sovětském svazu potlačováno.

Mila Kunisová na titulce magazínu Esquire (listopad 2012)

Malá Mila to neměla lehké. Začala chodit do základní školy v Los Angeles, přestože neuměla anglicky ani slovo, a trvalo jí delší dobu, než si našla kamarády. „Nerozuměla jsem lidem ani jazyku. Představte si, že v sedmi letech oslepnete a ohluchnete. Tak nějak jsem se cítila,“ přiznala.

Už v devíti letech začala díky otci chodit na hodiny herectví do Beverly Hills Studio, následně na castinzích získala menší role v několika dětských pořadech a reklamách, mimo jiné například na panenku Barbie. Jako modelka se okatá Mila později stala tváří dívčí kampaně značky Guess.

Kunisová je známá například z filmů Matky na tahu, Kamarád taky rád, Méďa, Černá labuť, Americké psycho 2, Kopačky, Max Payne, Jupiter vychází a seriálů Tak jde čas či Zlatá sedmdesátá. Od roku 1999 dabuje postavu Meg Griffinové v animovaném seriálu Griffinovi.

Kunisová o expříteli Culkinovi: Nemohli jste s ním jít ani po ulici

Herečka je osmým rokem provdaná za hereckého kolegu Ashtona Kutchera, se kterým se poznali v roce 1998 při natáčení seriálu Zlatá sedmdesátá. Vzali se při tajné svatbě v roce 2015. Mají spolu dvě děti, osmiletou dceru Wyatt a šestiletého syna Dimitriho. Před Kutcherem žila Mila Kunisová deset let s hvězdou filmů Sám doma Macaulayem Culkinem). Začali spolu chodit, když jí bylo osmnáct.

Ačkoliv se Mila Kunisová řadí k nejvýraznějším hereckým osobnostem, práce pro ni není prioritou a nezapomíná ani na rodnou Ukrajinu. Loni s manželem zorganizovali charitativní akci na výběr peněz pro uprchlíky z Ukrajiny, vybrali tři miliony dolarů a částku dorovnali ze svého.

Před čtyřmi lety překvapili Kutcher s Kunisovou svým oznámením týkajícím se peněz. Svěřili se, že neuvažují o založení rodinného svěřenského fondu, ze kterého by jejich děti mohly neomezeně čerpat finance. Herci, kteří patří mezi největší a nejbohatší hollywoodské hvězdy, prý raději většinu svých peněz věnují na charitu.

Mila Kunisová se také v roce 2017 svěřila s tím, že zavedli v rodině pravidlo nedávat si o Vánocích dárky. „Dovolili jsme jim nakonec jen jeden dárek od babičky a dědečka a zaměřili jsme se na charitu v podobě dárků pro děti v nemocnicích,“ řekla herečka během rozhovoru v pořadu Entertainment Tonight.

Majetek Kutchera se odhaduje na v přepočtu téměř pět miliard korun, jeho manželka si během své filmové kariéry přišla na miliardu a půl korun.

VIDEO: Mila Kunisová a ukázky z její filmografie (1995–2021):