Michelle Obamová s novým účesem

Michelle Obamová s novým účesem | foto: Profimedia.cz

Michelle Obamová patří mezi nejlépe oblékané celebrity na světě

  • 26
Americký prezident Barack Obama spolu se svojí manželkou Michelle patří mezi nejlépe oblečené celebrity na světě. Manželský pár se podle zveřejněného seznamu prestižního časopisu Vanity Fair usídlil mezi desítkou nejlépe oblékaných osobností, kterou už pravidelně okupují hvězdy jako Brad Pitt nebo Daniel Craig.

Mezi osobnostmi, které si umějí zvolit nejslušivější outfity, patří také první dáma Francie, manželka prezidenta Nicolase Sarkozyho Carla Bruni. Hollywoodská star Angelina Jolie, která se v prestižním žebříčku objevovala spolu se svým manželem rok co rok, se na seznam letos kupodivu nedostala, Brad Pitt si ale svoje místo udržel.

Michelle Obamová a Livia Klausová na prohlídce v podzemí Chrámu svatého Víta

Šatník Michelle Obamové je častým předmětem zájmu módních kritiků po celém světě. Svůj dokonalý vkus předvedla Obamová před nedávnem i během cesty po Evropě, kdy doprovázela svého manžela. Českému národu se ukázala při výstupu z letadla v jednoduchých černých šatech a krátkém saku s pro ni již typickými tříčtvrtečními rukávy.

Michelle Obamová na titulní straně časopisu Vogue

Michelle Obamová se stala uznávanou módní ikonou a magazín Vogue si ji dokonce jako jeden z nejuznávanějších módních časopisů na světě vybral pro nafocení titulní strany. Obamová je tak po Hilary Clintonové teprve druhou první dámou Ameriky, která se na titulce Vogue kdy objevila.

Šatník manželek amerických prezidentů nebyl středem zájmu veřejnosti od dob Jackie Kennedyové, která byla ve své době díky svému ojedinělému citu pro módu vzorem pro mnoho žen. U samotné Obamové je více než evidentní inspirace stylem manželky tragicky zesnulého prezidenta Kennedyho.