Mečiarovu těhotnou dceru napadla žena motykou

  • 6
S nepříjemným pocitem bude na letošní Mezinárodní den dětí vzpomínat dvaadvacetiletá Magda Mečiarová, dcera opozičního vůdce Vladimíra Mečiara. Na těhotnou Magdu v sobotu v západoslovenské Nové Dubnici zaútočila šestadvacetiletá žena, která ji opakovaně udeřila motykou do zad.

Podle slovenských sdělovacích prostředků Mečiarova dcera byla převezena k ošetření do nemocnice v Trenčíně a svůj zdravotní stav chce ještě konzultovat s osobním lékařem. Magda je prý nyní v sedmém měsíci těhotenství. Zcela jasný není motiv útočící ženy.

K incidentu prý došlo během oslav svátku dětí v dubnickém hotelu Dynamic patřícím Mečiarově rodině, kam vešla také žena s motykou. Po krátké slovní výměně pak napadla Magdu a posléze také její matku, která jí přispěchala na pomoc. Agresívní mladá žena údajně již byla léčena na psychiatrii.  Policie se nyní zabývá podezřením z trestného činu ublížení na zdraví.

HZDS je incidentem pobouřeno
Mečiarovo Hnutí za demokratické Slovensko (HZDS) je podle svého místopředsedy Jána Kovarčíka sobotním incidentem pobouřeno. Kovarčík poskytl prohlášení, podle kterého incidenty zaměřené proti členům, příznivcům nebo rodinným příslušníkům funkcionářů HZDS nejsou ojedinělé ani náhodné.

"HZDS konstatuje, že takové počínaní... je jednoznačně výsledkem vytváření ovzduší netolerance až nenávisti k politickým oponentům, které přímo programově podporují někteří členové stran vládní koalice za vydatné asistence části slovenských médii," uvedl Kovarčík.