Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Přátelé uťali mlčení po smrti Chandlera. Byli jsme rodina podivínů, vzpomínají

  19:40aktualizováno  22:06
Nečekaná smrt herce Matthewa Perryho, který se celosvětově proslavil rolí sarkastického hláškaře Chandlera Binga v seriálu Přátelé, ponechali ostatní jeho blízcí herečtí kolegové nejdříve bez odezvy. Až nyní po dvou týdnech začali ostatní přátelé zveřejňovat dojemné kondolence. Zavzpomínali tak na člověka, se kterým prožili velkou část svého života.
První místo v anketě časopisu Hollywood Reporter s přehledem o nejlepší seriál...

První místo v anketě časopisu Hollywood Reporter s přehledem o nejlepší seriál získali Přátelé - seriál o partě kamarádů žijících v New Yorku. Na snímku zleva Matt LeBlanc, Matthew Perry, Jennifer Anistonová a Courteney Coxová. | foto: © Warner Bros. Television

„Je to tak těžké... říci sbohem našemu Mattovi, vždy byl neobyčejnou vlnou pozitivních emocí i přes všechny ztráty a prohry, které jsme řešili společně, tu byl vždy pro nás,“ napsala na svůj Instagram herečka Jennifer Anistonová, jež se proslavila rolí milé a excentrické Rachel Greenové.

„Byl součástí našeho DNA, jsme jedna šestičlenná rodina a tohle je pro našeho Mattyho, vždycky věděl jak lidi přivést k smíchu. Jak sám vždy říkal, jeho život závisel na tom, kolik lidí se mu podaří rozesmát,“ dodává herečka se slovy, že na něj nikdy nezapomene a má radost, že je nyní v naprostém klidu a míru.

O společných chvílích s hercem Perrym zavzpomínal také jeho další blízký kolega Matt LeBlanc, který v seriálu hrál přitroublého sukničkáře Joeyho Tribbianiho.

„Jen těžko se říká sbohem, časy, které jsme prožili společně, byly těmi nejlepšími v mém životě. Jen si na tebe vzpomenu a směju se, roztáhni křídla a odleť jsi konečně volný,“ uvedl na sociální síti Instagram LeBlanc.

Zemřel herec Matthew Perry. Chandler z Přátel se utopil ve vířivce

Herec David Schwimmer, který stojí za ztvárněním zmateného paleontologa Rosse Gellera, nazývá období s hercem Perrym jako deset neuvěřitelných let smíchu a kreativity. „Nikdy nezapomenu na tvoji profesionalitu, herecké schopnosti a smysl pro humor. Nejvíce jsem miloval tvé srdce, které vždy bylo na správném místě a bylo zde pro nás, pro šest podivínů, kteří vytvořili rodinu,“ napsal Schwimmer, který zároveň sdílel svou představu, ve které vidí herce Perryho jako Chandlera, který se na ně dívá z nebes.

Svou soustrast sdílela také herečka Courtney Coxová, která v seriálu Přátelé hrála pořádkumilovnou Moniku Gellerovou, která s Chandlerem vytvořila ikonický pár. „Pokud pracujete tak intenzivně s někým jako já s Mattem, tak máte více než tisíce momentů a krásných zážitků. Ve stručnosti ale mohu s jistotou prohlásit toto, byl vtipný a neobyčejně milý,“ uzavřela herečka.

Sestavu legendárních Přátel později doplnila i herečka Lisa Kudrowová, která stojí za ztřešťenou a energickou Phoebe Bufetovou. „Děkuji ti za to jak jsi mě dokázal rozesmát, tak moc až mi tekly slzy z očí. Děkuji ti za to, že jsi chodil na plac, i když ti nebylo dobře, stejně jsi byl naprosto brilantní. Díky za všechen čas, co jsem s tebou prožila,“ napsala herečka ve svém příspěvku na Instagramu.

Osobní démoni Matthewa Perryho

Podle zdrojů serveru TMZ se herec Matthew Perry utopil 29. října ve svém domě ve vířivce. Na místě tragické události nenašli drogy a podíl na smrti nemá nikdo další, tvrdí server. Některé zpravodajské servery spekulují, že příčinou úmrtí byl infarkt. Perrymu bylo 54 let, celoživotně bojoval se závislostí na lécích a alkoholu.

Perry svůj poslední příspěvek na Instagramu sdílel 23. října, souhrou osudových okolností je na snímku zachycený se sluchátky na uších, jak se za tmy dívá na město právě ve vířivce. „Teplá voda bublající kolem vám dělá dobře? Jsem Mattman,“ napsal k záběru.

„Příčina Perryho smrti může být známa až po nějaké době, ale v tuto chvíli není podezření na cizí zavinění,“ sdělila deníku Los Angeles Times policie.

Jsem starý narkoman zahnaný do kouta, přiznal Matthew Perry z Přátel

„Jsme zdrceni tragickou ztrátou našeho milovaného syna a bratra,“ uvedla rodina. „Všichni jste pro něj tolik znamenali a my si vážíme toho obrovského přílivu lásky,“ poděkovala jeho fanouškům.

Herec celoživotně bojoval se závislostí na lécích a alkoholu. A právě nekonečná smyčka opakující se léčby a závislosti je hlavním námětem jeho memoárů, které vyšly loni v listopadu.

Perryho memoáry s názvem Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing (Přátelé, milenky a ta velká, příšerná věc) jsou napsané s neředěnou upřímností po desetiletích snahy udržet své problémy v tajnosti. „Jsem starý narkoman zahnaný do kouta,“ řekl Matthew Perry tři dny po oficiálním vydání memoárů. „Mám úzkostné stavy s příměsí deprese.“

Perry měl na place často takovou kocovinu, že když se jeho postava – sarkastický, upjatý Chandler Bing – potřebovala přesunout z gauče ke stolu, „musel jsem se ujistit, že se o něco opírám rukou, abych se netřásl“, uvedl v pamětech.

Po skončení Přátel se Perry snažil prosadit s jinými projekty. Jeho seriál Go On ale skončil v roce 2013 hned po první sezoně. Objevil se ještě v seriálech jako Studio 60, Dobrá manželka či Město žen, kde hrál po boku „Moniky“ Courteney Coxové. Do svého seriálu Terapie online si ho pozvala zase „Phoebe“ Lisa Kudrowová (více zde).

Autor:
  • Nejčtenější

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

19. dubna 2024  17:06,  aktualizováno  17:43

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

24. dubna 2024  11:01

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

21. dubna 2024

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

23. dubna 2024  8:30

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

David Beckham žaluje Marka Wahlberga, žádá přes 8 milionů dolarů

20. dubna 2024  15:11

Bývalý fotbalista David Beckham (48) se s hercem Markem Wahlbergem (52) spřátelil, když se...

Eminem oslavil šestnáct let abstinence. Drogy ho dříve málem zabily

27. dubna 2024  14:48

Americký rapper Eminem (51) se rozhodl v roce 2008 abstinovat poté, co se téměř předávkoval. Už...

Nejsem svatý, říká Jon Bon Jovi. S manželkou jsme zažili vzestupy i pády

27. dubna 2024  10:50

Zpěvák Jon Bon Jovi (62) přiznal v rozhovoru pro deník Independent, že není žádný svatoušek. Jeho...

Do Bolívie jsem odešla kvůli smrti rodičů, přiznala sestra Romana Vojtka

27. dubna 2024

Mladší sestra herce Romana Vojtka (52) Edita Vojtková (49) je módní návrhářkou a žije v Bolívii. Do...

Prošla jsem si tvrdými životními zkouškami, říká violistka Jitka Hosprová

27. dubna 2024

Itálii díky třetímu manželovi považuje za svůj druhý domov. Violistka Jitka Hosprová v rozhovoru...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...