Olivier Sarkozy a Mary-Kate Olsenová (New York, 11. listopadu 2017)

Olivier Sarkozy a Mary-Kate Olsenová (New York, 11. listopadu 2017) | foto: Profimedia.cz

Milionář Sarkozy se rozvádí. Jeho žena využila první den zprovoznění soudu

  • 18
Newyorské soudy po několika týdnech obnovily svou činnost pro veřejnost. Pro občanskoprávní spory měly zavřeno kvůli nouzovému stavu. Jednou z prvních žadatelek o rozvod u soudu na Manhattanu byla herečka Mary-Kate Olsenová (33). Rozvádí se s francouzským multimilionářem Olivierem Sarkozym (50).

Bývalá dětská filmová hvězda a módní návrhářka se dočkala nemilého konce vztahu s bankéřem, který je nevlastním bratrem francouzského exprezidenta Nicolase Sarkozyho. Hereččin manžel ji podle soudních dokumentů chtěl vyhodit z jejich newyorského bytu, ačkoli ona tam pobývala v době karantény.

„Můj manžel ukončil nájemní smlouvu v našem newyorském sídle bez mého souhlasu. Tato žádost je nouzová, protože můj manžel očekává, že se v pondělí 18. května vystěhuji z bytu, který je uprostřed New Yorku ochromeného pandemií covid-19. Jsem vyděšená, že se mě manžel snaží vyhodit z bytu, v němž jsme žili, a že by mohl uspět. Nepřijdu jen o domov, ale hrozí mi, že přijdu i osobní věci a majetek,“ píše Olsenová v rozvodové žalobě, v níž žádá o zrychlené ukončení manželství.

Podle deníku New York Post Manhattanský vrchní soud přijal žádost Olsenové o rozvod se Sarkozym v pondělí ráno. Manželství tak nejspíše končí pět let po svatbě.

Bankéř Olivier Sarkozy požádal Mary-Kate Olsenovou o ruku na počátku roku 2014 po tříleté známosti. Herečka byla milionářovou druhou manželkou, děti spolu neměli. Sarkozy má z předchozího manželství s Charlotte Bernardovou má osmnáctiletého Juliena a šestnáctiletou Margot.

Ashley a Mary-Kate Olsenovy na udílení CFDA Fashion Awards (2014)

Francouzský bankéř Olivier Sarkozy žijící v USA je nejmladším synem Pála Istvána Ernőho Sárközyho de Nagy-Bócsa, jenž má ještě tři starší potomky s první manželkou Andrée Jeanne Mallahovou. Jedním z těchto potomků je také bývalý francouzský prezident Nicolas Sarkozy. Oliviera porodila Pálu Sárközymu druhá manželka Christine de Ganayová.

Mary-Kate Olsenová se spolu se svou sestrou Ashley proslavila coby batole v seriálu Plný dům. Dvojčata pak natočila ještě několik filmů a založila také módní firmu, kde se bývalé herečky realizovaly coby návrhářky. Mají mladší sestru Elizabeth, která je také herečkou.