Marilyn ležela padesát let na půdě

Téměř padesát let ležel na půdě floridského kadeřníka krátký film, v němž vášnivě pobíhá z obchodu do obchodu Marilyn Monroe. Záznam natočil v roce 1955 Peter Mangone, který nyní žije na Floridě. Tehdy ještě jako teenager strávil čekáním na slavnou hvězdu dlouhé dny. Záběry tehdy devětadvacetileté Monroe se objeví v show televizní stanice BBC The People's Hollywood.

"Čekával před hotelem, kde Marilyn bydlela, jen aby ji měl natočenou a mohl se páskou chlubit mezi kamarády," prozradil Mangoneův bratr, který záznam našel při vyklízení půdy v otcově domě.

"Marilyn je na záznamu zachycena při nákupech. Vše začíná před hotelem. Hned jak si bratra všimne, usměje se do kamery, pošle mu vzdušný polibek a nečekaně ho pozve na společné nákupy. Peter byl tehdy teenager a nikdy nevěřil, že by se něco podobného mohlo stát. Chtěl ji mít jen tajně natočenou a bál se k ní přistoupit blíže. Byla to pro něj nedostupná bohyně. Číháním na Marilyn strávil před hotelem několik dnů. Pak to ale stálo zato. Dostal od ní i polibek," prozradil nálezce záznamu.

Producenti pořadu The People's Hollywood jsou nálezem nadšeni. Přesně jim totiž padne do programu, v něž prezentují domácí videa od přátel a rodinných příslušníků velkých hvězd z třicátých let až do dneška. Diváci například uvidí také záznamy Franka Sinatry, Clarka Gablea nebo Stevea McQueena.

MARILYN NAPOSLED. Šestadvacetiletý Bert Stern fotografoval Marilyn Monroe v červenci 1962. Snímky byly určeny pro časopis Vogue, kde měly vyjít 6. srpna. Herečka však většinu z nich přeškrtala - a 4. srpna uslyšel Stern z televize, že Marilyn zemřela.