Manekýny předváděly v čističce

  • 2
Netradiční módní show uspořádala v úterý večer módní značka Natali Ruden. Pro svou pražskou přehlídku si totiž návrhářka původem z Ukrajiny zvolila starou čističku odpadních vod na okraji města, která teď slouží jako ekologické muzeum. Cesta k přehlídkovému molu tak vedla kolem roztopených kotlů a mohutných parních strojů. "Hledala jsem kontrast, který také zůstává základním rysem mého snažení a zákonitě se objevuje také v letošní kolekci," vysvětluje Natali, proč pro přehlídku zvolila tak bizarní prostředí.

Pro kolekci roku 2003 zvolila Natali Ruden romantický nádech. „Proč romantické volánky? Změna. Proč blýskavé šperky? Lákají mě dostupností, možností experimentovat. Mám dál ráda ostré linie a kontrastní barvy, které jsem dříve používala. Ale každý člověk se mění a musí stále hledat,“ říká o předváděné kolekci návrhářka. 

Extravagantní modely letošní kolekce jsou propleteny třpytivými korálky. Na jejich výrobě spolupracovala Natali Ruden společně s hlavním designérem české firmy Jablonex. Všech 50 modelů už vystavovala v New Yorku, Torontu, Bangkoku, Římě a Londýně.

Na módních show úspěšné návrhářky nesmí chybět známé tváře. Slovenská topmodelka Andrea Verešová, přítelkyně hokejisty Jaromíra Jágra, byla hlavní hvězdou úterního večera. bo jejím boku se na molu objevily i Kateřina Stočesová a Jitka Kocurová.

Zpěvačka Dara Rolins, která byla loni tváří této módní značky, se letos na přehlídce ani neobjevila. Údajně kvůli zdravotním problémům.

Natali Ruden přišla do Čech v roce 1992, vdala se za Čecha a má s ním tříletého syna Filipa. Dnes je uznávaná v oboru nejen v Praze, ale i v Paříži. Na mezinárodních módních přehlídkách defilovala vedle Pierra Cardina či Olivera Lapiduse. Za originální výtvarné zpracování svých modelů získala Natali Ruden v roce 1999 cenu Masarykovy akademie umění za uměleckou tvůrčí činnost.

Přehlídka Natali Ruden.

Návrhářka Natali Ruden

Topmodelka Andrea Verešová na přehlídce návrhářky Natali Ruden.

Natali Ruden a Andrea Verešová na módní přehlídce.

Přehlídka návrhářky Natali Ruden

Andrea Verešová na přehlídce Natali Ruden.

,