Hvězda z Pánů kluků i Kouzelné školky. Magdalena Reifová slaví šedesátiny

  • 13
Pro starší diváky je Magdalena Reifová především dívkou Blankou z nestárnoucího dětského filmu Páni kluci, pro ty nejmladší je to prostě Majda z Kouzelné školky. Herečka a moderátorka 24. listopadu 2023 slaví šedesátiny.

Před televizní kamerou se objevila už na přelomu 60. a 70. let, například po boku Marty Vančurové v seriálu Jana Eyrová, ve filmu debutovala v Dívce na koštěti (1971).

Brzy se stala jednou z nejobsazovanějších dětských hereček, hrála v řadě filmů a seriálů, třeba Jak se točí rozmarýny, Brácha za všechny peníze, Leť, ptáku, leť, Tajemství proutěného košíku nebo Indiáni z Větrova. Uplatnila se ale také jako zpěvačka a divadelní herečka.

Magdalena Reifová vystudovala konzervatoř a první angažmá dostala v Divadle E. F. Buriana, brzy ale odešla na mateřskou dovolenou, během pěti let se jí narodily tři děti. Na divadelní prkna se vrátila ve spolku Háta nebo v muzikálech v Hudebním divadle v Karlíně.

Na kontě má několik desek s hudbou Hany Navarové a texty Jana Vodňanského. Od konce 90. let je její tvář spojená hlavě s Kouzelnou školkou. „Já sama si ráda hraji, na rozdíl od ostatních dospělých, kteří se musí tvářit vážně,“ říká.

Uplatnila se také v dabingu, děti například znají její hlas z Tučňáků z Madagaskaru, kde Reifová namluvila vydří slečnu Marlene. Dabovala také hlavní hrdinku Fran Fine v populárním americkém sitkomu Chůva k pohledání.

,